Konec sanj za Roka Možiča (VIDEO)

Odbojka 10. Apr 20238:52 0 komentarjev
Rok Možič
Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Rok Možič z Verono ne bo nastopil v polfinalu italijanskega prvenstva. Aktualnemu prvaku Lube Civitanovi so premoč priznali po petih tekmah.

Verončani so v četrtfinalni seriji izjemno začeli. Povedli so z 2:0 v zmagah, izničili prednost domačega igrišča prvakov, a vseeno se Ivan Zajcev in ostala druščina ni predala in na koncu mlade Verončane izločila po petih tekmah. Lube je peto tekmo dobila s 3:0 (19, 23, 23).

Po porazu na četrti tekmi v Veroni se je vedelo, da bo na odločilni peti tekmi za mlado ekipo trenerja Radostina Stojčeva zelo težko. Lube je z izkušenim Ivanom Zajcevom in Lucianom de Ceccom pred domačo publiko pokazala, zakaj je aktualni italijanski prvak in Verono pahnila v boje za končno peto mesto.

Pri Lube sta bila s 15 točkami najboljša Marlon Yant Herrera, ki je prevzemal odgovornost v končnicah nizov, in ponovno bolgarski biser Aleksandar Nikolov, 11 jih je dodal še italijanski veteran ruskih korenin Zajcev.

Vrhunci pete tekme med Lube in Verono:

Pri Veroni je bil s 17 točkami najbolj učinkovit Noumory Keita. Maskim Sapožkov se je ustavil pri 14 točkah, Rok Možič pa je dodal še dve manj (12). Slovenski sprejemalec je zanimivo v napadu dobil le 13 žog in jih kar osem pretopil v točko. Kar štiri točke je dosegel v blokom, največ v ekipi, bil pa je brezmadežen tudi na sprejemu.

Veroni zdaj ostaja boj za peto mesto

Kljub porazu je bil trener Stojčev ponosen na svoje izbrance: “Ni se bilo lahko soočiti z nervozo, ki je na takih tekmah neizbežna. Nimamo še teh izkušenj. Zelo sem ponosen na to, kar smo pokazali do zdaj, a sezone še ni konec, zdaj se začenja končnica za peto mesto.”

Ropret se rešuje na peti tekmi

Danes bosta na sporedu še zadnji četrtfinalni tekmi italijanske Superlege. Perugia z Gregorjem Ropretom, ki je ostala brez finala v ligi prvakov, rešuje sezono proti Milanu, pravi spopad se pričakuje med Modeno in Piacenzo, edini, ki si je že pred tem koncem tednom zagotovil polfinale, je Trentino. Slednji je bil po štirih tekmah boljši od Monze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!