Znano je, kdo bo delil pravico na večnem derbiju

Nogomet 11. Apr 202311:56 1 komentar

Nogometna zveza Slovenije je objavila seznam sodnikov, ki bodo delili pravico na nedeljskem večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom.

Glavni sodnik tekme na nedeljskem srečanju večnih rivalov Olimpije in Maribora bo Matej Jug. Za delivca pravice iz Tolmina bo to že 20. večni derbi, na zadnje je tekmo vseh tekem sodil februarja 2022, ko je z bele točke za zmago Olimpije zadel Mustafa Nukić.

V Stožicah bosta Jugova pomočnika Matej Žunič in Manuel Vidali, četrti sodnik bo Alen Bubek, v sobi za VAR bosta David Šmajc in Roberto Ponis.

Kakšna je Jugova statistika?

Jug je Mariboru doslej sodil na 86. tekmah, vijolice so dobile manj kot pol obračunov, na katerih je bil glavni sodnik Tolminec (39 zmag, 26 remijev, 21 porazov). Boljši izkupiček ima Olimpija, ki je na 72 tekmah pod drobnogledom Juga slavila na 41 tekmah, 14-krat je remizirala in 17-krat izgubila.

Foto: Jure Banfi

Spomnimo, Olimpija bi v primeru zmage na nedeljskem spektaklom tudi uradno potrdila državni naslov za sezono 2022/2023. Maribor se lahko po drugi strani zmajem z zmago približa na devet točk zaostanka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje