Odbojkarji na prvi prijateljski tekmi boljši od Hrvatov

Odbojka 20. Maj 202220:50 > 21. Maj 2022 21:45 0 komentarjev
Foto: Aleš Oblak /OZS

Slovenska moška izbrana vrsta je v Ljubljani igrala prvo pripravljalno tekmo v letošnji sezoni. Tekmeci naših odbojkarjev so bili Hrvati, zmage s 3:0 (23, 24, 17) so se veselili varovanci Marka Lebedewa.

Slovenski selektor je uvodno pripravljalno tekmo letošnje sezone proti Hrvaški začel s standardnimi člani naše zasedbe, Alenom Pajenkom, Tončkom Šternom, Janijem Kovačičem in Janom Klobučarjem, v skladu z napovedmi pa so priložnost za dokazovanje dobili še Črtomir Bošnjak, Janž Janez Kržič in Uroš Planinšič.

V prvem delu prvega niza so imeli za odtenek več pobude hrvaški odbojkarji, ki so pri 6:8 prvič povedli z dvema točkama razlike, a sta na servis Kržiča Štern z napadoma in Pajenk z blokoma hitro poskrbela za preobrat, ki mu je sledilo vodstvo Slovenije z 12:9.

Ves čas spredaj

Po nekaj zaporednih napakah slovenske vrste so se v ospredje prebili gostje, v končnico pa sta ekipi vstopili poravnani na 20. točki. Klobučar in Štern sta poskrbela za 24:22 in prvo zaključno žogo, drugo je izkoristil Štern.

V drugem nizu smo spremljali podoben začetek, le da je ritem igre tokrat narekovala naša reprezentanca, še vedno v enaki zasedbi kot v prvem nizu (8:5). Planinšič je žoge enakomerno razporejal med svoje napadalce, Slovenija pa je ves čas ohranjala dve ali tri točke naskoka.

Pri 15:14 so se Hrvati sicer povsem približali, a sta Klobučar in Štern pri 17:14 ponovno povečala razliko na tri točke. Varovanci Lebedewa, ki je v igro poslal še Pernuša in Mujanoviča, so zbrano odigrali tudi malce bolj napeto končnico in slavili s 26:24.

Eden v obrambi, drugi blestel na servisu

Slovenski strateg je tudi v tretjem nizu vztrajal z začetno postavo, ki si je po uvodnih 5:5 hitro priigrala prednost, predvsem po zaslugi napada in dveh zaporednih blokov Šterna za 12:7, svoje sta ob mreži dodala še Pajenk in Klobučar. Kovačič je bil še naprej dober v obrambi, Kržič na servisu.

Po vodstvu naših s 16:11 je sledil krajši niz točk tekmecev, prekinil ga je Bošnjak. Drugi del niza je bil povsem v znamenju Slovencev, ki so z dvema asoma Šterna slavili s 25:17.

Jutri, ob 17.45 uri, se bosta reprezentanci srečali še drugič.

Reprezentanca Slovenije: Štern T., Pajenk, Planinšič, Bošnjak, Košenina, Štalekar, Okroglič, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Videčnik, Možič, Kržič, Mujanovič.

Selektor: Mark Lebedew.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!