Odmeven prestop Slovenca: Gregor Ropret odhaja k Perugii

Odbojka 20. Maj. 202214:57 > 19:12
Delite:
Gregor Ropret (Foto: Fivb)

Slovenski reprezentant Gregor Ropret je takoj po končani sezoni v Franciji, igral je za ekipo Cambrai, dobil novega delodajalca. V prihodnji sezoni bo oblekel dres italijanske Perugie.

Ropret se je preteklo poletje iz ACH Volleyja ponovno preselil v Francijo, kjer je predtem dve sezoni igral za Nantes. V minuli sezoni je branil barve Cambraia, s katerim je na koncu igral v skupini za obstanek, v naslednji sezoni pa bo po sedmih letih spet zaigral v najmočnejši italijanski ligi.

Izkušeni 33-letni organizator igre bo okrepil zvezdniško Perugio, ki je sezono končala le z eno lovoriko (italijanski pokal).

“V začetku leta sem se sicer dogovoril s Cannesom, a ker je imel izredno slabo sezono, na koncu so tudi izpadli iz lige, se je naš dogovor avtomatično prekinil. Sledil je klic iz Perugie, kjer so spremljali situacijo, pokazali so interes in hitro je prišlo do dogovora. Gre za enega najboljših klubov na svetu, prepričan sem, da bo šlo za super izkušnjo, četudi ne bom igral vseh najpomembnejših tekem,” nam je v telefonskem klubu govorice o selitvi v Italijo potrdil Ropret.

Foto: Aleš Fevžer

Verjame, da bom izkoristil minute

V ekipi, kjer bo še vedno imel še vedno prvo podajalsko besedo italijanski reprezentant Simone Giannelli, bo imel vlogo drugega organizatorja igre. “Zavedam se, da je v ekipi Giannelli tisti, ki prva violina, a prepričan sem, da se bom z dobrim delom na treningih opozoril nase in pridobil zaupanje trenerja. Tekem je veliko. Igra se pokal, superpokal, liga prvakov, svetovno klubsko prvenstvo, italijanska liga, lahko se zgodi kakšna poškodba, Simone ne bo mogel vsega sam. Verjamem, da bom izkoristil minute, tekme, ki mi bodo zaupane, komaj čakam, da se pridružim najboljšim igralcem na svetu,” je še dodal slovenski reprezentant, ki se bo v italijanski Superlegi pridružil Roku Možiču, ki je član Verone. Tonček Štern, ki je v Italiji delal družbo Možiču v minuli sezoni, se iz Piacenze seli v Grčijo.

Vsi klubi Gregorja Ropreta: Brezovica, Calcit Volley, ACH Volley (2x), Hypo Tirol Innsbruck (Avt), Molfetta (Ita), Afyon Belediye Yüntas (Tur), Karlovarsko (Češ), Nantes (Fra), Cambrai (Fra), Perugia (Ita)

Kmalu bo oblekel tudi slovenski dres

Ropret se bo slovenski izbrani, ki se je sicer zbrala že 9. maja, vrsti pridružil v začetku prihodnjega tedna. Po nekaj prijateljskih tekmah, že ta konec tedna bo Slovenija odigrala dve prijateljski tekmi s Hrvaško, v začetku junija začenja z ligo narodov. Prvi nasprotnik četa Marka Lebedewa bo 7. junija v Braziliji reprezentanca ZDA.

Komentari

Vaš komentar