Odbojkarska reprezentanca spet v najmočnejši postavi

Odbojka 26. Jul 202219:36
Delite:
Foto: OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se od prejšnjega tedna pripravlja na svetovno prvenstvo, ki ga bosta med 26. avgustom in 11. septembrom skupaj gostili Slovenija in Poljska. Avstralski strokovnjak na klopi Slovenije Mark Lebedew ima na treningih v Ljubljani na volje vse odbojkarje s svojega seznama.

Reprezentanti so prvi del sezone zaključili z desetim mestom v elitni ligi narodov. Po nekajdnevnem premoru in počitku se je slovenska izbrana vrsta minulo sredo zbrala v Ljubljani. Po besedah Lebedewa so igralci visoko motivirani za delo, treningi pa potekajo po načrtih, so zapisali na Odbojkarski zvezi Slovenije.

“Treniramo v tridnevnih sklopih, prvega smo namenili telesni pripravi ter se po tednu počitka začeli privajati nazaj na odbojko. Zadnji treningi so že bolj tehnično naravnani, raven motivacije je pri igralcih vse večja, tekmovalnost je velika, vsi si želijo dokazovanja in to v tem trenutku in skozi ves mesec najbolj potrebujemo. Vesel sem, da so na voljo vsi igralci. V pripravljalnem obdobju si želimo odigrati še kakšno tekmo, dogovori še potekajo, zagotovo pa nas pred svetovnim prvenstvom čaka turnir v Mariboru,” je dejal Lebedew.

Pripravljalni turnir bo od 19. do 21. avgusta v dvorani Tabor, pred tem pa bo reprezentanca glavnino priprav opravila v Ljubljani. Svetovno prvenstvo se bo začelo 26. avgusta z obračunom s Kamerunom, pred reprezentanti pa je tako torej točno štiri tedne treningov.

“Želimo si ponoviti zgodbo, ki smo jo spisali leta 2019 na domačem evropskem prvenstvu. Zavedamo se, da nas v tem mesecu dni čaka še zares veliko trdega dela, da dvignemo raven naše igre na najvišjo možno in napolnimo Stožice ter zadovoljni zaključimo tekme. Upam, da bomo do prvenstva odigrali še kakšno srečanje proti kvalitetnim nasprotnikom, saj so tovrstne tekme najboljša možna priprava. A če te možnosti ne bomo imeli, bomo izkoristili prav vsak trening in se na ta način pripravili na začetek tekmovanja,” pravi kapetan Tine Urnaut.

Lebedew je v Ljubljani sprva zbral 17 odbojkarjev, trenutno jih v izbrani vrsti trenira 15 (Matic Videčnik in Alan Košenina se bosta odslej pripravljala v svojih klubih), korektor reprezentance Tonček Štern pa je še posebej vesel, da je ekipa spet kompletna.

Mark Lebedew. Foto: FIVB

“Po tednu počitnic smo se na treninge vrnili z veliko željo, da se pripravimo na domače svetovno prvenstvo. V prvem tednu smo se nekoliko bolj osredotočili na fizični del, zdaj pa bomo počasi začeli tudi z uigravanjem. Vsi igralci so na voljo, tudi tisti, ki so se vrnili po poškodbah ali so imeli nekoliko daljši počitek. Zdaj smo končno v polni zasedbi. Ob tem je tudi motivacija na zares visoki ravni. Imamo še mesec dni časa, da pridemo v takšno formo, kakršno si želimo, ko bodo prišle tekme. Želimo si tudi, da bi bile tribune v Stožicah enako polne kot pred tremi leti in da bi nam gledalci še dodatno pomagali k zmagam. Mislim, da se nimamo česa bati in da na prvenstvu lahko pridemo zelo, zelo daleč,” je dejal Štern.

Na seznamu Lebedewa so podajalca Gregor Ropret in Dejan Vinčić, korektorja Tonček Štern in Mitja Gasparini, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja in Sašo Štalekar, sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Alen Šket, Žiga Štern in Jan Klobučar ter prosti igralec Jani Kovačič.

Komentari

Vaš komentar