Slovenske odbojkarice optimistično v lov na EP

Odbojka 25. Jul 202222:07 0 komentarjev
Foto: OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se v Kranjski Gori intenzivno pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki jih bodo naša dekleta konec avgusta in v začetku septembra igrala proti Avstriji, Gruziji in Azerbajdžanu. Igralke so trdno prepričane v uvrstitev na prvenstvo.

Prvenstvo bodo prihodnje leto skupaj gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. Slovenke pa se na kvalifikacije pripravljajo že od 11. julija. Selektor Marco Bonitta zaradi nastopov mlajših reprezentantk na evropskem prvenstvu do 17 let in na Olimpijskem festivalu evropske mladine na voljo še nima vseh odbojkaric s svojega seznama, je pa italijanski strateg vseeno precej zadovoljen z delom.

“Doslej so bile priprave dokaj težke, precej smo delali z utežmi, saj smo se želeli telesno dobro pripraviti na drugi del. Odigrali smo tudi prvi pripravljalni tekmi z Azerbajdžanom. Igrali smo dobro, a smo pričakovano še daleč od ravni, na kakršni smo bili pred enim mesecem. A za to obdobje priprav je tako prav. Manjkajo nam tudi še posamezne igralke, ostale pa so po dveh dneh počitka v soboto in nedeljo zdaj pripravljene na nadaljevanje.”

V reprezentanco se je po poškodbi gležnja vrnila korektorica Darja Eržen, ki izbrani vrsti ni mogla pomagati v srebrni evropski ligi. “Zelo sem vesela, da sem spet z ekipo. Pravih treningov nisem imela že od konca aprila. Zdaj sem poškodbo in se tudi telesno precej dobro pripravila na treninge. Mislim, da imamo v kvalifikacijah dobre možnosti, da si priigramo nastop na evropskem prvenstvu. Menim, da imamo dobro reprezentanco in da so naše možnosti, da v kvalifikacijski skupini osvojimo drugo ali pa celo prvo mesto, zelo dobre.”

Foto: OZS

Podobno razmišlja tudi kapetanka reprezentance Saša Planinšec: “Prepričana sem, da lahko pri vsakem posameznem elementu igre še precej dvignemo raven in če nam bo to skozi priprave uspelo, lahko osvojimo tudi prvo mesto v skupini. To mora biti naš cilj, zato smo tukaj. Na treningih je treba garati, tako kot smo to počele do zdaj. V prvem delu priprav smo se sicer bolj osredotočali na telesno pripravo, zdaj pa moramo tudi odbojkarski del spraviti na višjo raven. Mislim, da nam bo uspelo, kar smo si zadali.”

V pripravljalni bazi v Kranjski Gori je znova tudi povratnica Sara Najdič, ki je s 27 leti tudi najstarejša reprezentantka. Izkušena podajalka ima kot vselej visoke cilje: “S pripravami smo začele 11. julija in za nami je težek prvi del. Zdi se mi, da iz treninga v trening napredujemo, moramo pa igro dvigniti še na višjo raven, da bomo lahko izpolnili cilj, ki smo si ga zadali. Želimo se še tretjič uvrstiti na evropsko prvenstvo.”

V okviru priprav reprezentanco čakajo še tekme z Grčijo, najprej v začetku avgusta v Kranjski Gori, zatem še v Solunu. Prvo tekmo kvalifikacij bodo Slovenke igrale 20. avgusta, ko se bodo v Mariboru pomerile z Avstrijo, sledili pa bodo še obračuni z Azerbajdžanom in Gruzijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!