Bankirke za pokalno lovoriko pričakovano s Kamničankami

Odbojka 22. Feb 202322:10 0 komentarjev
Nova KBM Branik
Foto: Nova KBM Branik

V finalu slovenskega odbojkarskega pokala za ženske, ki bo 11. marca v Velenju, se bosta merili najboljši slovenski ekipi, Calcit Volley in Nova KBM Branik. Kamničanke so v sredo na povratni tekmi še drugič s 3:0 premagale GEN-I Volley, Mariborčanke pa so imele v torek nekoliko težje delo, Sip Šempeter so na povratni tekmi premagale s 3:2.

Potem ko so bankirke na prvi domači tekmi s 3:0 ugnale SIP Šempeter, so na povratnem dvoboju potrebovale še dva niza, kar jim je tudi brez Ize Mlakar ekspresno hitro uspelo.

Prvi niz so dobile s 25:12, drugega s 25:21 in brez težav potrdile v veliki finale. Po nekaj menjavah v mariborski zasedbi, priložnost so dobile tudi igralke, ki ne igrajo veliko se je na koncu dvoboj končal s 3:2 v nizih prid Mariborčank. Isa Ramić je dosegla kar 22 točk za bankirke, pri sipkovkah pa Tia Koren 16.

Pred tem bosta Calcit in Nova KBM odigrala kar štiri medsebojne tekme, dve v polfinalu srednjeevropske lige, že ta petek zaostalo tekmo državnega prvenstva in nato še eno prvenstveno tekmo.

“Zdaj je pred nami pet zaporednih tekem z Mariborčankami, prva že v petek in vsi vemo, kaj nas čaka. Čeprav prvenstveni tekmi ne bosta več odločali o končnem vrstnem redu po rednem delu tekmovanja, bosta za nas ravno tako pomembni. Dejstvo je, da bo vrhunec finale pokala, toda tudi v vse druge tekme bomo vstopili brez kalkulacij. V tem trenutku imamo v glavah le petkovo tekmo, šele nato pride na vrsto naslednja,” je dejal trener Calcita Gregor Rozman.

Prvič v zgodovini bo po vzoru super finala v ligi prvakov o pokalni lovoriki odločala ena sama tekma. Veliki finale tako ženski kot moški bo 11. marca v Velenju.

Pokal Slovenije, polfinale:

Drugi tekmi:
SIP Šempeter – Nova KBM Branik 2:3
Calcit Volley – GEN-I Volley 3:0

Prvi tekmi:
Nova KBM Branik – SIP Šempeter 3:0
GEN-I Volley – Calcit Volley 0:3

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!