Popolna tekma za Roka Možiča in naziv MVP (VIDEO)

Odbojka 31. Okt 202218:14 0 komentarjev
Rok Možič
Rok Možič in Verona sta v petem krogu italijanskega prvenstva prišla še do tretje zmage. Foto: Verona Volley

Verona se je po porazih proti Tarantu in Perrugii na zmagovita pota vrnila z impresivno zmago proti Milanu. V dvorani Allianz Cloud je v sklopu italijanskega prvenstva domači Milano padel s kar 3:0, za najboljšega posameznika srečanja pa je bil izbran slovenski odbojkarski biser Rok Možič.

Če je bil poraz proti Perugii, kjer igra tudi slovenski reprezentant Gregor Ropret, pričakovan, je bilo prisotnega veliko razočaranja po porazu proti Tarantu. Težko delo se je Veroni obetalo tudi proti Milanu, ki je bil v naletu treh zaporednih zmag, a Rok Možič in druščina je na težkem gostovanju odigrala praktično popolno tekmo in odpihnila domačine.

V le uri in pol igre je Verona slavila s 25:20, 25:22 in 25:23, za najboljšega igralca tekme pa je bil še drugič v sezoni izbran slovenski odbojkarski biser. Dosegel je 13 točk (52% izkoristek napada), dve točki je dodal še z blokom in bil brezmadežen na sprejemu. Ob 15 sprejemih ni naredil nobene napake, to mu je uspelo kot edinemu v ekipi. Še libero Marco Gaggini je denimo naredil tri.

Vrhunci Roka Možiča proti Milanu:

Uspešen konec tedna za Nemce, Čebulj in Kozamernik ostajata neporažena

V Nemčiji so se zmag veselili vsi trije naši reprezentanti. Sašo Štalekar je z BR Volleysom gostoval pri ekipi Netzhoppers in slavil z 1:3, odigral je celoten obračun in dosegel štiri točke, dve z napadom in dve z blokom. VfB Friedrichshafen je v gosteh z 0:3 odpravil Herrsching, tako Dejan Vinčić (dve točki) kot Žiga Štern (9 točk, osem z napadom in eno s servisom) sta bila v udarni zasedbi nemških podprvakov.

Foto: Guliverimage

Na Poljskem Asseco Resovia nadaljuje zmagoviti niz, tokrat je bila na gostovanju pri Czarni Radomu boljša z 0:3. Jan Kozamernik je ob 63- odstotnem napadu nanizal 5 točk ter po eno prispeval še z blokom in servisom, Klemen Čebulj pa je v statistiko vpisal 10 točk, sedem z napadom (44- odstotna uspešnost), tri pa s servisom. Dobro sezono v Grčiji nadaljujeta tudi naša reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern, ki sta z Olympiakosom nanizala že drugo zmago, tokrat doma s 3:0 proti Foinikas Sirouju. Pajenk je z 80- odstotnim napadom dosegel štiri točke, še dve je dodal z blokom, Štern pa se je ustavil pri 17 točkah, 14 jih je vknjižil z napadom (50- odstotna uspešnost), dve z blokom, eno s servisom.

Jan Kozamernik Foto: Aleš Fevžer

Na Japonskem ekipi JTEKT Stings Tineta Urnauta ne gre vse po načrtih. Ta vikend je namreč z Osako izgubila dvakrat, s 3:0 in 3:1. Slovenski kapetan je na prvem obračunu v statistiko vpisal 5 točk, na drugem pa 14. Mitja Gasparini bo s Fooladom Sirjanom v iranskem prvenstvu že šesto zmago lovil 2. novembra, ko se bo doma pomeril s Haraz Amolom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!