Nesojeni MVP: Vsi bi bili zaslužni za zlato

Odbojka 20. Sep 20213:28 > 11:47 0 komentarjev
Jani Kovačič je prepričan, da morajo biti kljub razočaranju ponosni nase. Foto: Guliverimage

"Vsak športnik ve, kako je, ko izgubiš v finalu. Na koncu si bolj vesel tretjega mesta kot drugega, saj ena ekipa prvenstvo konča z zmago, druga s porazom. Trenutno smo žalosti, a moramo biti ponosni na to, kar smo storili," je po porazu v finalu EP proti Italiji (3:2) povedal odlični Jani Kovačič.

Čeprav ga je v času sklepnih priprav na EuroVolley 2021 ujel koronavirus in zaradi tega kar 12 dni ni mogel trenirati, je bil poveljnik slovenskega sprejema skozi celotno prvenstvo eden najboljših v reprezentanci. Bil je eden glavnih razlogov, da je Slovenija nastopila v velikem finalu.

Ni želel prikimati, čeprav bi lahko

Vprašali smo ga, ali pretiravamo, če rečemo, da bi on, v kolikor bi se Slovenija veselila evropskega naslova, namesto Italijana Simoneja Giannellija prejel naziv najkoristnejšega igralca turnirja.

“Ne vem, tega ne moremo reči. Če bi zmagali, bi bili prav vsi zaslužni zlato odličje. Vsi smo dali vse od sebe, vsi smo vedeli, kaj je naša naloga, na koncu ni bilo tiste pike na i, a kot sem že rekel, lahko le ponosni nase,” meni odbojkar iz Kanala, ki bo v prihodnji sezoni po dveh letih v Italiji znova igral v dresu ACH Volleyja.

O nagradi za najboljšega igralca turnirja

“Imamo najboljše navijače na svetu”

Tako kot preostali fantje je tudi Kovačič pohvalil izjemne slovenske navijače, ki so pripotovali v Katovice, in jim popihal na dušo. “Res imamo najboljše navijače na svetu. Podpirali so nas od prve do zadnje točke, a sami smo si krivi, da nismo sprejeli ponujene priložnosti. Vse skupaj bi lahko bilo tudi drugače, lahko bi zmagali 3:1, a nimamo kaj, to je šport,” dodaja Kovačič.

Gospod sprejem v slovenski izbrani vrsti na delu. Foto: Uroš Skaza

Slabo obdobje prišlo tudi v finalu

“Saj niti ne vem, koliko je bil rezultat, a na tem prvenstvu se nam je velikokrat zgodilo, da prišel trenutek, ko dobimo tri, štiri ase. Žal se nam je to zgodilo tudi v finalu. In to je tisto, kar je pretehtalo. Ne sliši se veliko, a v odbojki odločajo malenkosti. Eden zmaga, drugi izgubi,” je za konec še skomignil odlični libero, ki bi moral biti uvrščen v sanjsko ekipo tega prvenstva.

O slovenskih navijačih, ki so se spet izkazali

Škarje za platno pri izboru najboljših šest 32. evropskega prvenstva bodo imeli tako kot po ženskem EuroVolleyju v rokah navijači in drugi ljubitelji odbojke.

Sprejem slovenske odbojkarske reprezentance po osvojitvi srebrne kolajne na evropskem prvenstvu bo potekal danes, 20. septembra, ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, so v ponedeljkovem dopoldnevu sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!