Dejan Vinčić priznal, da ni bilo lahko (VIDEO)

Odbojka 4. Okt 20236:52 1 komentar

Četrta tekma in četrta zmaga Slovenije v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Egipčani so se na turnirju v Tokiu ponovno izkazali za neugodnega tekmeca, a izkušeni Slovenci se po zaostanku niso zmedli in srečanje obrnili sebi v prvi.

Afriški prvaki so odlično začeli in pokazali, da so, če jim pustiš zalo izredno nevarni. To so na tem prvenstvu že okusili Japonci, ki so zapravili vodstvo z 2:0, na koncu pa celo izgubili. Z njimi so imeli v prvem nizu težave tudi Srbi, nekaj podobnega pa so pripravili tudi Slovencem.

“Zelo težka tekma proti Egiptu. Ni bilo lahko. Egipt je do zdaj že v tem delu tekmovanja presenetil Japonce, včeraj je Srbom odščipnil niz, tako da niso naivna ekipa. Če jim stečeta servis in napad, so lahko zelo, zelo neugodni in to so danes tudi pokazali, tako da smo se morali maksimalno potruditi in dati vse od sebe, da smo dobili to tekmo,” je po zmagi nad faraoni povedal izkušeni Dejan Vinčić, ki je tokrat začel na klopi, v nadaljevanju pa je bil eden tistih, ki je bil zaslužen, da se je tehtnica nagnila na slovensko stran.

Zadnje točke za zmago nad Egiptom:

Vinko se neizmerno veseli dneva počitka, kako tudi ne, saj je ritem res naporen, nato pa Slovence čakajo odločilne tri tekme, ki bodo odločale o tem, če se jim že ta konec tedna uspe prvič v zgodovini uvrstiti na olimpijske igre. “Četrta je v žepu, še tri so ostale. Zdaj imamo dan počitka, moramo se regenerirati in pripraviti na naslednjo tekmo,” je povedal Vinčić.

Vesel je bil tudi Žiga Štern

Podobno je po tekmi razmišljal tudi Vinčićev dosedanji klubski soigralec pri Friedricshafnu Žiga Štern, ki je odlično nadomestil Klemna Čebulja in selektorju Gheorgheju Cretuju pokazal, da lahko nanj vedno računa. Žiga je na koncu dosegel 12 točk, boljši od njega je bil le 21-letni Rok Možič, ki je dosegel 21 točk.

“Še ena izjemno težka tekma je za nami, zadnja jutranja. Vesel sem, da smo uspeli iztržiti tri točke, ki nam bodo pomagale pri končni razvrstitvi. Sedaj pa malce počitka in priprava na naslednje, vsaj na papirju težje tekme,” se je proti koncu tedna že obrnil Štern, ki bo svojo klubsko pot nadaljeval na Poljskem.

V četrtek bo za odbojkarje prost dan, nato pa se bo začelo zaključno bliskanje. Slovence najprej v petek ob 9. uri čakajo Američani, dan kasneje ob 12.25 domačini Japonci, za konec pa v nedeljo ob 9. uri še Srbi. Spomnimo: Na olimpijske igre v Pariz vodita prvo in drugo mesto v skupini!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje