Nov zasuk v prihodnosti Primoža Rogliča

Kolesarstvo 3. Okt 20239:43 3 komentarji
Foto: Profimedia

Pred zadnjim spomenikom sezone, dirke po Lombardiji v soboto, 7. oktobra, ki je zaradi napovedane menjave moštva Primoža Rogliča še bolj težko pričakovan, se nadaljujejo govorice o naslednji ekipi Kisovčana.

Kje bo kariero nadaljeval Primož Roglič? Vprašanje, ki te dni polni naslovnice vseh medijev in je zasenčilo tudi dogajanje na cestah. Tudi ob robu torkove preizkušnje po italijanskem asfaltu se zgodba nadaljuje, kot zadnja je bencin na ogenj prilila slovita La Gazzetta dello Sport.

“Po Jumbo-Vismo rožnata majica za Boro-Hansgrohe,” so zapisali Italijani, ki se zdijo o njegovi naslednji ekipi zelo prepričani: “Bora-Hansgrohe je v prihodnosti Primoža Rogliča. 33-letni Slovenec, zmagovalec zadnjega Gira d’Italia, je dan po sobotni zmagi na Giru dell’Emilia napovedal, da bo zapustil Jumbo-Vismo. Glede na to, kako je zgodbo sestavila Gazzetta in ne bo presenečenj v zadnjem trenutku, je Bora-Hansgrohe Rogličeva naslednja ekipa.”

Foto: gazzetta.it

Vse bo jasno po sobotni dirki po Lombardiji, zadnjem od petih spomenikov sezone, ko bo Roglič dokončno sporočil svojo odločitev. V zadnjih dneh je postalo jasno, da sta v igri ostali zgolj še dve ekipi, poleg nemške Bore še britanski Ineos Grenadiers. Slednji naj bi bil sicer po zadnjih informacijah favorit, a je Gazzetta zdaj poskrbela za nov zasuk.

Roglič je sicer v torek še predzadnjič tekmoval v dresu Jumbo-Visme. Na dirki po treh dolinah Vareseja je zasedel četrto mesto, tik pred rojakom Tadejem Pogačarjem. Presenetljivo je zmagal Belgijec Ilan van Wilder (Soudal Quick-Step), drugi je bil Richard Carapaz, tretji pa Aleksandr Vlasov.