Dobre novice za Slovenijo, Srbi povsem zdesetkani

Odbojka 2. Jun 202319:53 0 komentarjev
Aleksandar Atanasijević
Prvi korektor Aleksandar Atanasijević ima težave s kolenom. Foto: Profimedia

Srbski selektor Igor Kolaković je v petek objavil seznam potnikov za prvi turnir lige narodov v Nagoji, kjer se bodo v sredo zjutraj pomerili ravno s Slovenijo.

Potem ko je slovenska izbrana vrsta še pred prvo tekmo izgubil Dejana Vinčića, ki zaradi operacije komolca sploh ni začel priprav, Tončka Šterna, ki ima velike težave s kolkom, imajo veliko težav tudi s poškodbami in boleznimi tudi pri Srbiji.

Kolaković na prvem turnirju tako ne bo mogel računati na Marka Ivović (bolezen), Aleksandra Atanasijevića (koleno), medtem ko je Dražen Luburić, ki je imel težave z zadnjo ložo, vseeno odpotoval na Japonsko, vprašanje pa je, če lahko z načeto mišico pomaga Srbiji. Edini zdrav korektor Srbije tako ostaja stari znanec Tivoliju Božidar Vučičević, ki se od Ljubljane poslovil po tistem nič kaj prijetnim prepirom s takratnim trenerjem ACH-ja Matijo Pleškom.

Srbski selektor na začetku reprezentančne akcije zaradi dolgih sezon ne more računati niti prvega zvezdnika ekipe Uroša Kovačevića kot niti ne na najboljša blokerja reprezentance Srečka Lisinca in Marka Podraščanina. V ekipi niti Dušana Petkovića, niti Nikole Jovovića, kar pomeni, da bo prvi podajalec ekipe zdaj že nekdanji član ACH Volleyja Vuk Todorović.

Na Japonskem torej ne bo niti enega člana prve postave, ki je Srbijo zastopal v v osmini finala lanskega svetovnega prvenstva v Sloveniji in na Poljskem, kjer so srbski odbojkarji presenetljivo izpadli proti Argentini.

Srbski seznam za turnir v Nagoji:

Podajalca: Vuk Todorović, Aleksa Batak

Korektorja: DRažen Luburić in Božidar Vučićević

Libera: Milorad Kapur in Miloš Krsteski

Blokerji: Petar Krsmanović, Aleksadar Nedeljković, Dušan Petrović in Vladimir Gajović

Sprejemalci: Miran Kujundžić, Pavle Perić, Milan Katić in Veljko Mašulović