Janja Garnbret blestela v kvalifikacijah

Drugi športi 2. Jun 202318:37 0 komentarjev
Janja Garnbret
Foto: Profimedia

Janja Garnbret je vrhunsko izpeljala svoj prvi nastop v balvanskem plezanju po februarski poškodbi palca na levi nogi. Olimpijska šampionka iz Slovenije je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi rešila pet balvanskih problemov od petih ter se že po prvem krogu zavihtela na vrh razpredelnice.

Janja Garnbret je zaradi poškodbe izpustila uvodne tri tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju na Japonskem, v Južni Koreji in v ZDA. Zaradi uspešne rehabilitacije sta s trenerjem Romanom Krajnikom vrnitev v tekmovalno karavano načrtovala na Češkem, kar se je za zdaj izkazalo za pravilno odločitev.

Garnbret je namreč v kvalifikacijah znova pokazala tisto staro formo, ki jo je krasila pred poškodbo. Štiri od pet balvanov je premagala od prvega do zadnjega oprimka v enem poskusu, le za tretjega je za vrh balvana potrebovala pet poskusov. Gre za dosežek, s katerim se je zanesljivo uvrstila v nedeljski ženski polfinale najboljše dvajseterice.

Od Slovenk sta se v nedeljski ženski polfinale uvrstili še Julija Kruder s 15. dosežkom in Katja Debevec, ki je polfinale ujela z 19. mestom.

Že pred tem je bil v moških kvalifikacijah uspešen Jernej Kruder, ki je napredoval s 17. dosežkom kvalifikacij.

Gregor Vezonik je na 21. mestu ostal pred vrati polfinala, v kvalifikacijah sta svoja nastopa končala tudi Zan Lovenjak Sudar (37.) in Anže Peharc (41.). Lucija Tarkuš je tekmovanje končala na 35. mestu, Lučka Rakovec pa je bila 41.

Sobota bo v znamenju polfinalnih in finalnih odločitev v moški konkurenci, v nedeljo pa bo po polfinalu sledil še ženski finale, kamor se bo uvrstilo najboljših šest.