Razočarani Luka Dončić brez dlake na jeziku

Košarka 29. Maj 20246:10 1 komentar
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Luka Dončić je po porazu proti Minnesoti (105:100) v četrti tekmi finala zahodne konference brez zadržkov in dlake na jeziku prevzel odgovornost, a izpostavil, da ima Dallas še vedno vse v svojih rokah.

Luka Dončić bo hitro pozabil, da je vknjižil novega trojnega dvojčka (28 točk, 15 skokov, 10 asistenc). Skrušen pogled ob odhodu s parketa po prvem porazu proti Minnesoti (1:3) je bil dovolj zgovoren. Na novinarski konferenci je sledila še potrditev. Ljubljančan ob tem ni iskal izgovorov. Tudi do skrivalnic mu ni bilo. ”Ta poraz moram prevzeti nase,” je dejal.

”Energija,” je večkrat ponovil, ko ga je sedma sila spraševala, kaj je tokrat Dallasu manjkalo za učinkovitejše delovanje. ”V igro nisem vključil dovolj energije. To moram popraviti. Verjel sem, da nam lahko uspe že tokrat. Vedno verjamem. Toda … Izgubili smo eno tekmo. Gremo naprej,” je nadaljeval redkobesedni 25-letni slovenski košarkar.

Zdravstveno načetemu zvezdniku Dallasa bi sicer še kako prav prišel dober teden brez tekem, do katerega bi prišel ob zmagi s 4:0 v seriji z Minnesoto. ”Po tretji zmagi sem dejal, da potrebujemo še eno zmago. Tako je tudi zdaj. Vseeno je, ali zmagaš na četrti ali na sedmi tekmi. Pomembno je le, da zbereš štiri zmage,” pravi Dončić, ki upa, da mu bo lahko že v noči na petek na pomoč priskočil tudi poškodovani Dereck Lively.

”Ostati moramo osredotočeni. To je vse,” pravi LD77, ki ni mogel mimo pohvale na račun tokrat odličnega Anthonyja Edwardsa. ”Res je dober košarkar. Bolj bomo morali paziti nanj,” je zaključil Dončić, ki bi lahko torej že v petek po Rašu Nesteroviću, Benu Udrihu, Aleksandru Vujačiću, Goranu Dragiću in Vlatku Čančarju postal šesti Slovenec v velikem finalu lige NBA.

Dallas v seriji proti Minnesoti torej zdaj vodi z rezultatom 3:1. Peta tekma bo na sporedu v noči na petek v Minnesoti, morebitna šesta v noči na nedeljo, morebitna sedma pa v torek. Medtem si je Boston kot prvak Vzhoda po štirih zmagah proti Indiani že zagotovil finale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje