Lačen odbojke se je dvignil kot feniks iz pepela

Odbojka 28. Maj 202410:23 0 komentarjev
Foto: Volleyball World

Slovenski odbojkarji so uvodni turnir elitne lige narodov v turški Antalyi zaključili s štirimi zmagami, ki jim trenutno prinaša drugo mesto na lestvici letošnje VNL, naše fante pa visoko najdemo tudi na statističnih lestvicah najboljših posameznikov. V prvi vrsti sta tukaj podajalec Gregor Ropret in sijajni Tonček Štern, ki je Slovenijo reševal v najtežjih trenutnih.

Gregor Ropret, ki v zadnjih dveh sezonah pri Perugii ni dobil veliko priložnosti, je pokazal, kako zelo je pogrešal tekmovalni del. Na lestvici najboljših podajalcev po številu uspešnih podaj zaseda prvo mesto, pred Kanadčanom Lukom Herrom in Argentincem Lucianom de Ceccom.

Med najboljšimi napadalci na drugem mestu razvrstitve najdemo Tončka Šterna, ki je z napadi doslej nanizal 68 točk. Pred njim je le Nizozemec Nimir Abdel Aziz z 79 točkami, tretji je Kanadčan Maar z 61. Med najboljšo deseterico se je uvrstil tudi Klemen Čebulj, ki je v napadalnih akcijah doslej zbral 58 točk.

Foto: Volleyball World

Med najboljšo deseterico igralcev z največ uspešnimi obrambami so kar trije slovenski reprezentanti. Jani Kovačič zaseda osmo mesto, Klemen Čebulj deveto, odličen pa je v tem pogledu tudi korektor Štern. Najdemo ga na odličnem 10. mestu. Na vrhu lestvice je Argentinec Danani, sledita pa mu Turek Done in Brazilec Thales.

Čebulj se je uvrstil tudi med deseterico najboljših sprejemalcev, nahaja se na visokem tretjem mestu, ki si ga deli z Brazilcem Thalesom, oba pa zaostajata le za Irancema Miladom in Armanom. Na 10. mestu je za zdaj naš prosti igralec Kovačič.

Slovenci blestijo na servisu

Odlične serverske predstave naših odbojkarjev se odražajo tudi na lestvici najboljših. Na njej si Ropret z desetimi asi deli prvo mesto z Nizozemcem Nimirjem in Italijanom Alessandrom Michielettom. Na drugem mestu je z le asom manj Štern, Čebulja, ki je doslej vknjižil sedem asov, pa najdemo na četrtem mestu. Alen Pajenk in Jan Kozamernik s po štirimi doslej doseženimi asi zasedata 7. mesto, Tineta Urnauta z dvema asoma najdemo na 9. mestu, Roka Bračka pa z enim asom na 10. mestu.

Foto: Volleyball World

Med najboljšimi blokerji so v prvi deseterici trije naši reprezentanti, Jan Kozamernik se je s sedmimi bloki uvrstil na osmo mesto, Štern in Čebulj pa si s petimi doseženimi bloki delita 10. mesto. Vrh lestvice sicer zaseda Kubanec Javier Concepcion s 14 bloki.

Lestvica VNL 2024 po prvih turnirjih:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!