Nasmejani “Korejec” Matej Kök okrepil reprezentanco (VIDEO)

Odbojka 10. Maj 202314:45 0 komentarjev

Na pripravah slovenske moške odbojkarske reprezentance se od srede mudi novo ime. Treningom selektorja Gheorgheja Cretuja se je pridružil Matej Kök, ki si je v ponedeljek zagotovil pogodbo v Južni Koreji. V prihodnji sezoni bo zaigral za ekipo Woori iz Seula.

Izbrana vrsta se je v ponedeljek zbrala v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj ima kar nekaj izmed 23 izbrancev slovenskega selektorja še klubske obveznosti oziroma je z njimi zaključilo pred kratkim. Prvi izmed manjkajočih ducat odbojkarjev se je ekipi pridružil 26-letni Matej Kök.

Sprejemalec je po dogovoru s selektorjem reprezentančnim pripravam priključil z nekajdnevnim zamikom, saj se je v času uvodnega zbora mudil v Turčiji. Tam se je udeležil preglednih treningov v sklopu nabora igralcev za nastop v južnokorejskem državnem prvenstvu. “Izmed 83 prijavljenih igralcev so nas v Istanbul povabili 40. Na tridnevnem naboru smo opravili tri treninge, nato pa še intervjuje s klubi. Sledil je nabor, na katerem so slednji sporočili svoje odločitve,” o dogajanju pove Kök.

“Uresničila se mi je skrita želja”

Na koncu mu je uspel veliki met. Večina izmed sedmerice južnokorejskih prvoligašev se je odločila, da podaljša staž tujim odbojkarjem, ki so v tamkajšnji ligi KOVO igrali že v minuli sezoni – vsak klub ima pravico le do enega tujega igralca -, le dva pa sta segla po novincu. Eden izmed njiju je tako postal Kök, ki bo športno pot nadaljeval v prestolnici te azijske države pri ekipi Seul Woori Card Woori Won. “Uresničila se mi je skrita želja, moj velik cilj, h kateremu sem strmel. Pred naborom sem si rekel, da če mi ne uspe to leto, bom naslednjič znova poizkusil. Izjemno sem vesel. Ni lepšega občutka kot v trenutku, ko se na odru pojavi tvoje ime,” je vtise ponosno strnil slovenski odbojkar.

Matej Kök
Foto: OZS

Navdušen že na prvem treningu

Po vrnitvi iz Turčije pretiranega časa za praznovanje Kök ni imel, saj se je že podal novim izzivom naproti. V Ljubljani se je v sredo dopoldne pridružil reprezentančnim treningom, na katerih sodeluje prvič po letu 2018 in obenem prvič pod vodstvom selektorja Cretuja. “Klic selektorja me je zelo razveselil. Gre za najboljšega trenerja na svetu. Po prvem treningu sem izjemno pozitivno presenečen, kako vse zadeve potekajo. Izredno sem vesel, da se lahko učim od njega in od ostalih prisotnih igralcev,” navdušenja ob priključitvi reprezentanci ni skrival Kök, ki je obenem dodal: “V prvi vrsti je moja želja ta, da celotno akcijo opravimo brez poškodb ter da čim prej začnemo igrati našo pravo igro. Sam se želim čim več naučiti, saj, kot sem že dejal, imamo tu izvrstnega trenerja.”

Koga ima trenutno na voljo selektor Cretu:

Na treningih izbrane vrste, ki se pripravlja za nastope v Ligi narodov, na evropskem prvenstvu ter v kvalifikacijah za olimpijske igre, se poleg Köka trenutno mudijo Danijel Koncilja, Črtomir Bošnjak, Jani Kovačič, Uroš Planinšič, Nik Mujanović, Miha Fink, Gregor Pernuš, Rok Bračko, Žiga Kumer, Jaka Sešek ter Urban Toman. Ekipa bo prvi teden priprav sklenila v soboto. Po dnevu premora se bo znova zbrala v ponedeljek, ko se bo ekipi pridružila večina preostalih manjkajočih izbrancev selektorja Cretuja.