Zmagali smo, prvaki smo

Odbojka 20. Sep. 20218:35
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Kakšen je bil po porazu v finalu evropskega odbojkarskega prvenstva proti Italiji (2:3) utrip med slovenskimi navijači v Katovicah?

Še enkrat več so lahko slovenski športniki računali na veliko podporo navijačev tudi v živo na prizorišču. Slovenci so množično potovali v Katovice, kjer so na tribunah dvorane Spodek glasno spodbujali svoje ljubljence. Veliko podpore so imeli tudi novi evropski prvaki Italijani, za katere so – zanimivo – navijali tudi domačini Poljaki. To si gre razlagati tudi skozi prizmo slovenske zmage nad gostitelji v sobotnem polfinalu.

Sprejem slovenske odbojkarske reprezentance po osvojitvi srebrne kolajne na evropskem prvenstvu bo potekal danes, 20. septembra, ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, so v ponedeljkovem dopoldnevu sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Kljub porazu so si slovenski odbojkarji ob podelitvi srebrnih medalj prislužili skandiranje navijačev: “Šampioni!” Po koncu tekme se je ekipa Sportkluba pomešala med navijače zunaj dvorane. Med vsemi je prevladalo mnenje, da so odbojkarji kljub porazu zanje prvaki.

Komentari

Vaš komentar