Po hladnem tušu: niso pričakovali, da bo padla taka zaušnica

Odbojka 14. Sep. 20219:13 > 9:14
Delite:
Češka je poskrbela za odbojkarsko senzacijo. Zdaj jih čaka obračun s Slovenijo. Foto: CEV

Francoska odbojkarska izbrana vrsta, ki je z zlatim odličjem navdušila na olimpijskih igrah v Tokiu, se senzacionalno poslavlja že po osmini finala evropskega prvenstva. V treh nizih so bili od olimpijskih prvakov boljši domačini Čehi, ki se bodo v sredo (19.00) za uvrstitev v polfinale udarili s Slovenci.

Francija je pred EuroVolleyjem 2021, ki sta ga gostili tudi Finska in Estonija, veljala za ene izmed glavnih favoritov. A športna floskula, žoga je okrogla, velja tudi v odbojki in v sredo smo bili priča odbojkarski senzaciji, ki je ni pričakoval nihče. Če so se Srbi dan prej že izvlekli proti Turkom, Francozom v polni dvorani Ostravar ni uspelo zajeziti naleta motiviranih domačinov.

“Za nas je to hladna prha. Pričakovali smo težko tekmo, nikakor pa ne, da bomo prejeli tako zaušnico. Mogoče smo tekmo vzeli preveč z levo roko in se premalo pripravili, tukaj imam v mislim predvsem psihično, a za nami je težko poletje, noge so težke … Po zaostanku se nismo znali več pobrati, nismo našli rešitve in se prepirali s sodniki …,” je po izpadu dejal z 20 točkami edini razpoloženo odbojkar pri Franciji Jean Patry.

Olimpijski prvaki pakirajo kovčke. Foto: CEV

Kapetan Francije: Težko je, če ne igraš blok-obrambe

“Ko celotno tekmo ne deluje blok-obramba, je težko igrati. Igrali so bolje od nas. Na prvi tekmi so premagali Slovenije, vedeli smo, da znajo igrati zelo dobro, vedeli smo, da bomo proti nam dali vse od sebe, a nismo se odzvali dobro. Najti bi morali boljše rešitve, igrati pametneje, a nimamo kaj, nima smisla zdaj iskati izgovore,” je dejal razočarani kapetan Benjamin Toniutti.

Jiri Novak ve, da še ni konec. Foto: CEV

Češki selektor opozarja

Na drugi strani so Čehi odigrali tekmo življenja in na krilih navijačev, ki so jim z glasilkami in navijanjem pomagali tudi slovenski pristaši, prišli do dosežka, ki bo še dolgo odmeval v odbojkarskem svetu. “Vsi vemo, kaj se je zgodilo po tisti zmagi nad Slovenijo, to se ne sme ponoviti pod nobenim pogojem. Moramo se dobro pripraviti in se spet spraviti na bojišče. Bomo videli, kaj bo na koncu povedal rezultat,” po zmagi ni bil nič kaj evforičen češki selektor Jiri Novak.

Čehi so na svoji uvodni tekmi EP s 3:1 ugnali ravno Slovenijo, nato pa padli in sledila sta poraza proti Belorusiji in Bolgariji, ki sta se poslovili že po skupinskem delu. Sredin četrtfinalni obračun med Slovenijo in Češko bo na sporedu ob 19. uri.

Komentari

Vaš komentar