Proti Portugalkam odpraviti napake s tekme proti Estoniji

Odbojka 17. Jun 202213:42 0 komentarjev
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Foto: Aleš Oblak

Pred slovenskimi odbojkaricami je v soboto ob 19. 30 v Mariboru tekma šestega kroga srebrne evropske lige proti Portugalski. Po porazu s 3:2 v gosteh proti Estoniji se naša dekleta od domačih navijačev želijo posloviti z zmago.

Pred slovensko žensko odbojkarsko vrsto  je še zadnji obračun srebrne evropske lige, ki ga bo v letošnji sezoni odigrala pred svojimi navijači. Po zmagah nad Luksemburgom in Estonijo v Mislinji ter po porazu s Švedsko bodo Slovenke skušala presenetiti Portugalsko.

Na prvi tekmi v Viano do Castellu so se prepričljive zmage s 3:0 veselile tekmice, ki imajo v svojih vrstah odlične Julio Kavalenka, Carino Moura in Margarido Maia, ob tem pa že pregovorno zelo dobro igrajo v obrambi.

Obračun med Slovenijo in Portugalsko v dvorani Lukna si boste lahko ogledali tudi na prvem programu Sportkluba.

Slovenska srednja blokerka Mirta Velikonja Grbac pričakuje težko tekmo: “Treba bo veliko delati na sprejemu, saj so nas Portugalke na prvi tekmi z dobrimi servisi spravljale v precejšnje težave in tako poskrbele, da naša igra ni stekla. Če bomo na sprejemu stabilne, imamo vse možnosti, da pokažemo več, kot smo na Portugalskem. Pričakujem težko tekmo in upam, da bomo uspele odpraviti napake, ki smo jih naredile na prejšnji tekmi z Estonijo, ko smo imele veliko priložnosti za zmago, a nam je na koncu zmanjkalo ali zbranosti ali samozavesti. Portugalke so v sredo odigrale težak obračun s Švedinjami in so zagotovo utrujene vsaj toliko kot me, če ne še bolj. Tudi to bomo skušale izkoristiti v čim večji meri.”

V slovenskem taboru so imeli pred odhodom v Estonijo nekaj težav s poškodbami, po vrnitvi v Maribor pa je izbrana vrsta takoj začela s pripravo na obračun s Portugalsko. Slovenski selektor Marco Bonitta za zdaj še ni razkril, na katere odbojkarice bo računal na jutrišnji tekmi, odločitev o tem bo sprejel po današnjem popoldanskem treningu.