Škandal v ukrajinski reprezentanci: zvezdnik raje izbral denar?

Odbojka 8. Maj 202412:00 0 komentarjev
Oleh Plotnicki
Foto: Guliverimage

Potem ko so se v slovenski reprezentanci vpoklicu ponovno odzvali vsi najboljši odbojkarji, se je pri Ukrajini zgodil pravi pogrom. Udeležbo na priprave so zavrnili praktično vsi nosilci, tudi kapetan Oleg Plotnicki.

Predsednik Odbojkarske zveze Ukrajine Mihail Melnik je nad reakcijo vpoklicanih igralcev zelo razočaran. Vse skupaj je označil za sabotažo in s sodelavci že išče poti, kako igralce kaznovati.

S seznama, ki ga je sestavil novi ukrajinski selektor Raul Lozano, so prihod na priprave odpovedali igralci Prometeja, odlični korektor Vasil Tupči ter tudi kapetan reprezentance Oleh Plotnicki, ki je svojo odsotnost upravičeval s prepotrebnim počitkom in časom za celjenje poškodb.

Čeprav pri ukrajinski zvezi dvomijo o pristnosti zdravniških potrdil in drugih opravičil, so ukrajinski mediji našli tudi pogovore med zvezo in katarskim šejkom, ki so želeli pridobiti dovoljenje za udeležbo Plotnickega na pokalu Emir.

Ker Ukrajinci dovolilnice niso želeli podpisati, so Katarci začeli mahati z denarjem. Ponujali so jim 50 tisoč evrov, kar je desetkrat več, kot je ukrajinska zveza dobila ob njegovem prestopu k Perugii, s katero je v družbi Gregorja Ropreta v tej sezoni osvojil trojno krono.

Upor po odločitvi zveze?

Plotnicki očitno ni utrujen in preobremenjen, ravno tako nima resnejših poškodb, nekaj pa je jasno, da pri Ukrajincih nekaj ni v redu. Poleg tega, da šejki 26-letnemu sprejemalcu obljubljajo lahek zaslužek za nekaj odigranih tekem, je bil član prve postave Perugie kritičen ob menjavi selektorja. Domači strokovnjak Ugis Krastins je Ukrajino vodil vse od leta 2016. “Pri Ugisu je vsak vedel, kakšna je njegova vloga tako na igrišču kot zunaj njega. Vzpostavitev zaupanja in privajanje na Lozana bo zagotovo trajalo nekaj časa. Ni pomembno, kako velik strokovnjak je. Ukrajina je zanj popolnoma nova ekipa, mi smo zanj popolnoma novi ljudje, z drugačno mentaliteto. Bomo videli, kako bo videti. O njem še ne morem reči nič slabega, ker ga ne poznam. Samo sprašujem se, zakaj so ga izbrali,” je pred dnevi dejal Plotnicki.

Foto: FIVB

Nad odzivom igralcev, manjka jih kar osem, je bil šokiran tudi novi selektor Lozano. “Prepričan sem bil, da je kaj takega nemogoče, sploh v državi, ki je že tri leta v vojni,” za Sport.ua dejal Argentinec na klopi Ukrajine. V preteklosti je vodil Poljake, Nemce, Irance in tudi Kitajce ter Špance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!