Slovenci kvalifikacije začeli s polovičnim izkupičkom

Odbojka 15. Maj 202319:39 0 komentarjev
Jan Pokeršnik
Foto: CEV

Slovenski odbojkarji na mivki so prvi dan kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih gosti Madrid, zabeležili eno zmago in en poraz. V torek se bodo naši fantje pomerili z Litovci in si skušali priigrati uvrstitev v finale.

Slovenska moška reprezentanca v odbojki na mivki v španski prestolnici nastopa v Pokalu narodov, v okviru katerega potekajo kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu. Naša izbrana vrsta je prvi dan tekmovanja zaključila z zmago proti Hrvaški in porazom proti Avstriji.

Uvodni obračun sta za Slovenijo odigrala aktualna državna prvaka Nejc Zemljak in Klemen Šen, ki sta bila z 2:0 (14, 15) boljša od naveze Skorin/Zelenika, zatem pa sta Jan Pokeršnik in Alan Košenina z 2:0 (11, 13) odpravila še drugo hrvaško dvojico, Jurković/Devald.

V drugem krogu turnirja so Slovenci, ki v Madridu nastopajo kot četrti nosilci skupine E, srečali s prvopostavljenimi Avstrijci. Zemljak in Šen sta se dobro upirala njihovi udarni navezi Hörl/Waller, a je bila slednja na koncu uspešnejša s 25:16 in 25:18. Še več dela sta imela Seidl in Pristauz, ki sta odpor Pokeršnika in Košenine strla šele po treh nizih, z zmago s 17:21, 21:19 in 15:8.

“Prvi tekmi proti Hrvaški smo odigrali precej rutinirano in s prepričljivima zmagama upravičili vlogo favoritov. Na drugih tekmah proti favorizirani Avstriji smo še nekoliko dvignili raven igre, vendar pa so nas v končnicah nizov lastne napake, žal, stale ugodnejšega izkupička,” je po uvodnih obračunih v Madridu dejal trener Rok Satler.

V torek naše odbojkarje čaka že polfinalni obračun z Litovci. Zemljak in Šen se bosta ob 10. uri pomerila z navezo Rumsevicius/Vasiljev, Pokeršnik in Košenina pa se bosta ob 10.50 srečala z dvojico Knasas/Stankevicius.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!