Slovenci v Francijo z eno spremembo

Odbojka 17. Jun 20230:18 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski selektor Gheorghe Cretu je pred drugim turnirjem lige narodov naredil eno samo spremembo. Za razliko od turnirja v Nagoji bo imel v Franciji na voljo tudi korektorja.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Nagoji v žep pospravila tri zmage, izgubila je le enkrat, zato je pred nadaljevanjem lige narodov v odličnem položaju.

Tudi v Francijo odhajajo optimistično razpoloženi, selektor Gheorghe Cretu pa je v sestavi ekipe naredil tudi eno spremembo. Namesto Rok Bračka je v ekipo uvrstil korektorja Nika Mujanovića, ki je imel pred tem šolske obveznosti. Romunski strokovnjak ima ob odsotnosti Tončka Šterna, ki ima hujše težave s kolkom, zdaj vendarle na voljo tudi pravega korektorja, kar pa seveda ne pomeni, da bo 18-letni odbojkar Calcita tudi začenjal tekme.

Pričakuje se, da bo Cretu ostal pri zdaj že preizkušenem sistemu s tremi sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Rok Možič, Mujanović, Matej Kök in Žiga Štern pa bodo na voljo, če se karkoli zaplete.

Drugih sprememb ni. Na mesto organizatorja igre ostajata Gregor Ropret in Uroš Planinšič, prav tako ni nobenih sprememb niti na mestu blokerjev, kjer so Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja in Sašo Štalerkar, na mestu libera pa prav tako Jani Kovačič in Urban Toman.

Turnir v Orleansu v Franciji se začenja v torek, ko se bodo Slovenci za uvod ob 16.30 pomerili z odlično Argentino, ki imajo tako kot Slovenci tri zmage in poraz. V nadaljevanju čakajo Slovence še obračuni s Kanado, Kubo in Brazilijo. Vse obračune si lahko ogledate na Sportklubu.

Drugi turnir, Orleans (Francija), 20.-25. junij:

1. krog, torek, 20. junija, ob 16.30:
Argentina – Slovenija (prenos na Sportklubu)

2. krog, sreda, 21. junija, ob 16.30:
Slovenija – Kanada (prenos na Sportklubu)

3. krog, četrtek, 22. junija, ob 20.30:
Slovenija – Kuba (prenos na Sportklubu)

4. krog, sobota, 24. junija, ob 17.00:
Brazilija – Slovenija (prenos na Sportklubu)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!