Dober odpor favoriziranim Čehinjam (VIDEO)

Odbojka 26. Maj 202421:35 > 22:29 0 komentarjev

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je nocoj v Mariboru odigrala še drugo tekmo na domačem turnirju za zlato evropsko ligo proti reprezentanci Češke. Izid tekme je bil 3:1 (-16, 20, -21, -21) v korist Čehinj. Slovenija ima v omenjenem tekmovanju tako eno zmago in tri poraze, Čehinje poraza še nimajo.

Prvi niz se je začel izenačeno, a so po začetnem vodstvu Slovenk Čehinje postopno pričele prevzemati pobudo. Slovenke podobno kot proti Špankam ponovno niso našle odgovora na igro gostij, ki so proti koncu niza vedno bolj višale svoje vodstvo in ga na koncu dobile s 25:16.

V drugem nizu so Slovenke zaigrale precej bolje v bloku in na sprejemu ter si na priigrale štiri točke prednosti pri izidu 8:4. Podobno prednost so imele tudi v končnici niza (22:18). Postalo je jasno, da imajo enkratno priložnost, da v Lukni osvojijo prvi niz, kar se je na koncu tudi zgodilo, saj so ga dobile s 25:20.

Foto: CEV

V tretji niz so Slovenke krenile nekoliko ležerno in hitro zaostale s 7:1. V nadaljevanju so nekoliko prebudile in nekajkrat zaostajale zgolj za dve točki. Toda Čehinje so se z boljšo igro ob mreži vselej izvlekle in bile na koncu boljše s 25:21.

Začetek četrtega niza se je začel po slovenskih notah, saj je domača reprezentanca povedla s 4:0. Slovenke so nato imele nekajkrat še prednost petih točk, a se Čehinje niso predale in Slovenke ujele na enajsti točki. Čehinje so postopoma pričele prevzemati pobudo in pred končnico povedle za pet točk (23:18), nato pa niz dobile s 25:21.

Slovenija: Pucelj 3, Lorber Fijok 19 (2 asa, 1 blok), Zdovc Sporer, Šiftar 8, Najdič, Velikonja Grbac 9 (bloke), Filipič, Mazej, Markovič 17 (2 asa), Planinšec 9 (3 bloke), Gornjec Hodnik, Halužan Sagadin 2 (1 blok), Ramić, Cikač.

Češka: Blažkova, Brancuska, Bukovska, Digrinova, Dostalova, Faltinova 6 (1 as), Grabovska, Havelkova 18 (2 asa, 5 blokov), Kneiflova 2 (1 blok), Koulisiani 6, Mlejnkova 8 (1 as), Orvošova 18 (2 asa, 3 bloke), Pavlova 4 (1 blok), Valkova 3.

“Zadovoljen sem, kako smo bili videti na igrišču, saj proti tako kvalitetni in izkušeni ekipi, kot je Češka, ni bilo lahko. Lepo je videti, da so se punce sposobne boriti in upirati tudi tako dobrim ekipam. Trenutno smo na 50, 60-odstotkih naših sposobnosti. Skupaj nismo dolgo, nekatera dekleta so se pridružile kasneje. Vesel sem za dekleta, ki so v igre prišle s klopi in pomagale ekipe. Odziv igralk ne tekmi nas lahko navdaja z optimizmom,” je po tekmi s Češko dejal slovenski selektor Alessandro Orefice.

Izjava selektorja po tekmi s Češko:

Pri Slovenkah sta bili z 19 in 17 točkami najučinkovitejši Lorena Lorber Fijok in Nika Markovič.

Naslednji konec tedna Slovenke čaka turnir v Bratislavi, kjer se bodo pomerile s Švedinjami in Slovakinjami.

Maribor: zlata liga, ženske, 2. turnir:

Nedelja, 26. maj:
Slovenija – Češka 1:3 (-16, 20, -21, -21)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!