Šok za Američane, Japonci so jo zagodli tudi Slovencem (VIDEO)

Odbojka 23. Jun 202416:16 1 komentar

Ameriška odbojkarska reprezentanca, ki velja za absolutno velesilo v tem športu, je ostala brez nastopa na zaključnem turnirju osmerice v Lodžu na Poljskem. Zanje je bil usoden gladek poraz proti Japonski, ki je zdaj na svetovni lestvici prehitela tudi Slovenijo.

Samuraji so ob gladki zmagi s 3:0 v nizih nad ZDA dobili kar 9,44 točke in se na svetovni lestvici povzpeli na drugo mesto.

Za 2,39 točke so prehiteli tudi Slovenijo, ki bo morala zvečer, če se želi vrniti nazaj na drugo mesto in ostati nosilec na žrebu pred sredinem žrebom skupin za olimpijski turnir, zmagati vsaj s 3:1 v nizih.

V primeru minimalne zmage bodo ostali za Japonci, v tem primeru jih lahko prehitijo tudi Italijani, ki se za konec merijo s Turki.

Poraz prinaša Brazilce, a ugodnejši žreb?

Slovenci bodo ob 20.30 v Stožicah torej igrali za prvo mesto v VNL 2024, ki bi jim zagotovila najboljše izhodišče in četrtfinalni dvoboj z Argentino, v primeru poraza pa bodo ostali za Poljaki, v četrtfinalu pa bi uvrstitev v polfinale iskali prek Brazilije, kar bi bil veliko bolj zahteven zalogaj kot njeni južnoameriški sosedi.

Foto: Volleyball World

Poraz ali minimalna zmaga nad Srbi bi Slovence stal tudi padca po lestvici, iz drugega, na katerega so se povzpeli po gladki zmagi nad Italijo, bi padli na četrto.

Nosilci na sredinem žrebu skupin na olimpijskem turnirju bi bili Francozi, Poljaki in Japonci, slovenski odbojkarji pa bi pristali v drugem bobnu z Italijo in ZDA, v tretjem bi bili Brazilija, Argentina, Kanada, četrtem pa Srbija, Nemčija in Egipt.

Foto: Profimedia

Slovenci bi se v tem primeru zagotovo izognili Italiji in Ameriki, kar tudi ni zanemarljivo. Kot nosilci bi se zagotovo izognili Poljakom in Francozom, ki tako ali tako ne blestijo. Če odštejemo Poljsko, bi vsakdo raje v skupino izbral Francijo ali Japonsko kot pa Italijo ali Ameriko, ki bo v Parizu, v to bodite prepričani, povsem drugačna ekipa, kot je bila v ligi narodov.

Lestvica VNL 2024:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje