V živo na SK1: Po dnevu premora nad Fince, ki so v Tokiu že zapretili

Odbojka 2. Okt 202316:51 0 komentarjev
Gheorghe Cretu
Foto: VolleyballWorld

Slovensko odbojkarsko reprezentanco po prostem dnevu v torek ponoči čaka tretje tekma kvalifikacijskega turinirja v Tokiu. Po zmagah nad Tunizijo in Turčijo Slovence čakajo Finci, ki so na svoji vodni tekmi namučili gostitelje Japonce. Samuraji so prili do zmage šele po petem nizu. Obračun med Slovenijo in Finsko si lahko ob 3. uri zjutraj v neposrednem prenosu ogledate na Sportklub 1.

Igralcem je prost dan prišel še kako prav, da so si napolnili baterije za nadaljevanje turnirja. Selektor Gheorghe Cretu je na prvih dveh tekmah večinoma uporabil odbojkarje, ki so v polnem tekmovalnem ritmu že celo poletje, očitno ničesar noče prepustiti naključju in menjati nosilcev igre.

Prav tako ni za pričakovati, da bi rezervisti dobili priložnost proti Finski, ki je na papirju ena slabših reprezentanc na turnirju. A že samo tekmovanje v Tokiu je pokazalo, da slabih ekip ni in da je v vsako tekmo treba vstopiti, kot da igraš proti svetovnemu prvaku in ne popuščati do konca.

To so za zdaj najbolj občutili Japonci, ekipa, ki je Slovenijo ugnala v četrtfinalu lige narodov. Gostitelji turnirja so proti Finski in Egiptu zanesljivo dobili dva niza, nato pa popustili, se proti Finski v “tie-breaku” še rešili, proti Egiptu, sredinem tekmecu Slovenije, pa ne. Po drugi strani pa so Američani Fincem odpihnili (25:17, 25:15, 25:17), kar veliko pove o moči Finske in trenutni formi samurajev.

“Finska spoštovanja vreden nasprotnik”

“Igrajo hitro igro, zelo malo grešijo, dobri so v obrambi. Vsekakor spoštovanja vreden nasprotnik. Ne smemo izgubljati glave, igrati moramo mirno, kot smo v Varni. Tekma bo vsekakor težka, podobna tisti s Turčijo. A če bomo mi na naši ravni, mislim, da ne bo problema,” meni slovenski bloker Jan Kozamernik. Na evropskem prvenstvu so Finci tekmo bolje začeli, a ko so Slovenci začeli igrati, kot znajo, dvoma o zmagovalcu ni bilo.

Slovenija in Finska sta se doslej pomerili devetkrat, štirikrat so zmagali Finci, nazadnje na prijateljski tekmi leta 2013, zadnjih pet dvobojev so dobili Slovenci. Zadnjega na EuroVolleyju je bilo 3:0 v prid Slovenije.

Kvalifikacije za olimpijske igre, 3. krog:

Torek, 3. oktober:
3.00 Slovenija – Finska (SK1)
6.00 Srbija – Egipt (SK1)
9.00 ZDA – Turčija (SK3)
12.25 Japonska – Tunizija

Lestvica: