V živo na SK3: Slovenci želijo med štiri najboljše na svetu (VIDEO)

Odbojka 20. Jul 20239:10 0 komentarjev

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes v Gdansku ob 17. uri igrala četrtfinalno tekmo lige narodov. Nasprotni jim bo stala neugodna Japonska, ki si tako kot Slovenija želi preboja med štiri najboljše na svetu. Obračun si boste lahko ogledali na Sportklub 3.

Japonci veljajo za zelo neugodno in kakovostno ekipo, o čemer so se Slovenci na prejšnjih medsebojnih tekmah lahko tudi prepričali. Ekipi sta doslej odigrali pet medsebojnih tekem, trikrat so zmagali evropski podprvaki, dvakrat pa Azijci. V ligi narodov je izid 1:1, enako na tekmah njene predhodnice, svetovne lige prav tako, leta 2018 pa sta se merili na svetovnem prvenstvu v Italiji, takrat so bili boljši Slovenci.

V japonski ekipi, ki je zadnjo medsebojno tekmo, obračun lanske lige narodov, v kateri Slovenci niso blesteli, dobila s 3:1, blestita predvsem dva igralca. Oba igrata v Italiji, Juki Išikava za Milano, Ran Takanaši pa za Padovo, tukaj pa sta še oba korektorja Juji Nišida, ki je v pretekli sezoni delil klubsko slačilnico s slovenskim kapetanom Tinetom Urnautom, in Mijaura Kento.

“Zdaj gre zares”

Slovenci se v Ergo Areni odlično počutijo. Dvorano so tudi preizkusili in so pripravljeni, da popoldne preskočijo Japonsko. “Zdaj gre zares. Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni. Dali bomo vse od sebe, da premagamo Japonsko,” je po sredinem treningu v Gdansku dejal slovenski bloker Alen Pajenk.

Slovenci bi v primeru zmage ponovili uspeh iz leta 2021, ko so v mehurčku v Riminiju osvojili četrto mesto.

Zaključni turnir lige narodov 2023, četrtfinale:

Sreda, 19. julij:
ZDA – Francija 3:2 (21, 18, -17, -24, 9)
Italija – Argentina 3:0 (17, 13, 14)

Četrtek, 20. julij:
17.00 Japonska – Slovenija (SK3)
20.00 Poljska – Brazilija (SK1)

Polfinale:
Sobota, 22. julij:
17.00 ZDA – Italija (SK)
20.00 Japonska/Slovenija – Poljska/Brazilija (SK)

Vse tekme si boste lahko ogledali na kanalih Sportkluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!