Vital Heynen spet pokazal, da ne ceni Slovenije

Odbojka 27. Avg 202212:301 komentar
Delite:
Foto: CEV

Kontroverzni belgijski odbojkarski strokovnjak Vital Heynen ima zaradi Slovenije zagotovo nočne more, a slovenske izbrane vrste še vedno ne jemlje resno.

Heynen je bil med leti 2018 in 2021 selektor poljske izbrane vrste. V prvem letu je Poljake popeljal na svetovni prestol, na EuroVolleyjih pa je kljub izjemni ekipi doživljal šok za šokom. Krivec: slovenska odbojkarska reprezentanca.

Čeprav so bili Poljaki eni izmed glavnih favoritov za zmago tako leta 2019 kot 2021, je četo belgijskega strokovnjaka dvakrat zapored v polfinalu izločila ravno Slovenija.

“Finale Poljska in Francija”

Kljub bolečim slovenskim lekcijam Heynen sogostiteljev SP ne vidi med kandidati za odličja. “V finalu vidim Poljsko in Francijo. Med štirimi bosta še Brazilija in ZDA,” je v intervjuju za poljsko spletno stran sportowefakty.wp.pl dejal Heynen. Slovence vidi le v četrtfinalu, kjer jim bodo družbo poleg prej omenjenih delali še Iran, Argentina in Srbija. Še nižje kot Slovenijo vidi aktualno evropsko prvakinjo Italijo, ki ji očitno napoveduje izpad že v osmini finala.

Po “le” tretjem mestu na domačem EP 2021 je Heynen moral zapustil poljsko klop. Novo službo je našel v Nemčiji, kjer po novem dirigira tamkajšnji ženski izbrani vrsti.

Komentari

Vaš komentar