Že trening vrnil občutke, ki jih ne bodo nikoli pozabili

Odbojka 17. Jun 20248:30 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v torek v Stožicah igrala uvodno tekmo tretjega turnirja elitne Lige narodov proti Argentini. Slovenci, ki še čakajo na potrditev olimpijske vozovnice za Pariz, si želijo odličnega vzdušja na tribunah.

Slovenski odbojkarji so se po napornem potovanju z Japonske po dnevu in pol premora zbrali v Ljubljani, kjer se že od pretekle srede pripravljajo na zadnji turnir rednega dela lige narodov. V Stožicah se bodo pomerili z Argentinci, Kubanci, Italijani in Srbi ter skušali nanizati štiri zmage.

Vsaka od njih bo namreč pomembna za boljše izhodišče pred zaključnim turnirjem najboljše osmerice Lige narodov konec junija na Poljskem, predvsem pa za svetovno lestvico, ki bo podlaga za razdelitev po skupinah na olimpijskih igrah v Parizu. Dvoboj z Argentino, ki še nima potrjenega mesta v Parizu, bo tako izjemno zahteven, a slovenski odbojkarji na začetek tekmovanja v dvorani Stožice že komaj čakajo, želijo pa si tudi podobnega vzdušja kot na evropskem prvenstvu leta 2019 in svetovnem prvenstvu leta 2022, ki smo ju prav tako spremljali v Ljubljani.

Že zdaj mu gredo kocine pokonci

“Mislim, da smo že vsi vznemirjeni glede tega turnirja. Že odkar smo izvedeli, da bomo turnir lige narodov gostili v Ljubljani, se tega vsi zelo veselimo. Vemo, da je v Stožicah noro vzdušje in vemo, koliko nam navijači lahko pomagajo do zmag. To je zares lep občutek in mi že gredo kocine pokonci, ko pomislim na to,” je dejal odlični Jani Kovačič, ki je tudi v tej sezoni med najboljšimi sprejemalci in obrambnimi igralci.

Odbojka Slovenija
Foto: Volleyball World

Odlični slovenski prosti igralec, ki je pred dnevi podaljšal pogodbo pri ACH Volleyju, je še dejal, da misli še niso povsem usmerjene na prve tekmece Argentince, sicer osmo reprezentanco sveta, ki v Stožice prihaja v polni zasedbi, na čelu s prvima zvezdnikoma Lucianom De Cecco in Facundom Contejem. “Prvo tekmo bomo odigrali proti Argentincem, ki jih že precej dobro poznamo, a se nanje taktično še nismo prav posebej pripravljali. Več poudarka in fokus smo dali na sebe, dan pred tekmo pa nas čaka še priprava na vse tisto, kar potrebujemo za zmago,” je dejal Kovačič.

Potrditi, da gredo z resnimi načrti tudi v Lodž

Slovenci so si nastop v Parizu že zagotovili, zdaj pa imajo v mislih tudi končni razplet v ligi narodov, kjer imajo po do zdaj videnem veliko možnosti, da bodo tudi v Lodžu imeli veliko za povedati.

Foto: Volleyball World

“Napetosti še niti ne čutimo, pričakovanja pa so. Vzdušje je zelo pozitivno in že zdaj, ko smo dvakrat, trikrat, trenirali v Stožicah, pridejo nazaj spomini na vsa lepa tekmovanja, to neverjetno klimo in samo upam, da bo na tem turnirju podobno,” pred začetkom odbojkarskega spektakla v Stožicah dejal organizator igre Gregor Ropret.

Turnir lige narodov se bo začel v torek z obračunom med vse boljšo Bolgarijo in Turčijo. Slovenci in Argentinci se bodo med seboj pomerili ob 20.30. Obe tekmi si boste lahko ogledali na Sportklub 3.

Nasprotniki Slovenije na zadnjem turnirju v Stožicah:

Torek, 18. junij:
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij:
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij:
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij:
20.30 Srbija – Slovenija

Lestvica VNL 2024:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!