Rok Možič premalo za prekinitev črnega niza (VIDEO)

Odbojka 28. Nov 202217:19
Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Verona je v proti dvorani PalaSport v Modeni odšla odločna prekiniti črni niz, a Modena na krilih tokrat izjemnega Earvina Ngapetha gostom ni prepustila presenečenja.

Čeprav Modena v tej sezoni ne blesti, zabeležila je že skoraj toliko porazov kot v lanski sezoni celoten redni del, je proti Veroni pokazala zobe. Po hudem porazu sredi tedna proti Perugii, ko ni mogla niti zadihati, je Veroni podkurila pod nogami in še šestič zapored slavila na medsebojnem dvoboju.

Noro tekmo je imel francoski zvezdnik Earvin Ngapeth, ki je s servisi naredil razliko in poskrbel, da je zmaga ostala doma. Veroni, ki je sicer še izenačila na 1:1, ni pomagal niti učinek ponovno odličnega Roka Možiča. Dosegel je 14 točk. V napadu je ponovil učinek te sezone, ko je praktično nezgrešljiv, njegov izkoristek napada je proti odličnemu bloku ponovno presegel 50-odstotkov (13/24), eno točko pa je dodal še z blokom.

Rok Možič in njegova predstava v napadu:

Bil pa je tarča na sprejemu, kjer je tudi sam dvakrat naredil napako. Ngapeth je dosegel kar šest asov, po enega pa še Adis Lagumdžija in Tommaso Rinaldi.

Modena je po zmagi nad Verono skočila na drugo mesto. Ima pet zmag in pet porazov, ima pa tudi tekmo več kot Verona, ki s 14 točkami zaseda še vedno visoko četrto mesto. “Napad ni bil problem, imeli smo odličen izkoristek. Smo pa nasedli provokacijam in bili preveč pozorni na dogajanje izven igrišča. To nas je na koncu pokopalo,” je po tekmi na kratko komentiral poraz trener Verončanov Radostin Stojčev.

Modena – Verona 3:1 (25-19; 14-25; 25-18; 25-22)

Modena: Bruno, Lagumdžija 20, Ngapeth 20, Rinaldi 7, Krick, Stanković 8, Rossini (L), Salsi, Marechal, Sala 3, Malavasi, Pope, Sanguinetti 7, Bossi, Gollini (L); trener: Andrea Giani

Verona: Spirito 3, Sapožkov 15, Možič 14, Keita 12, Cortesia, Mosca 11, Gaggini (L), Raphael, Perrin, Magalini, Grozdanov 5, Zanotti, Jensen, Bonisoli (L); trener: Radostin Stoytchev

Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

V nedeljo bo vse drugo kot zmaga veliko razočaranje

Naslednja tekma Verone bo v nedeljo, 4. decembra, ko bo doma gostila zadnjeuvrščeno Sieno. Na sedmih tekmah v tej sezoni je zmagala le enkrat, pred tedni je presenetljivo ugnala v tej sezoni odlično Cisterno.

Lestvica Superlege:

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar