Rok Možič skrbel, da se je bliskalo v Veroni (VIDEO)

Odbojka 5. Dec 202216:58
Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Verona je v 10. krogu italijanskega prvenstva pričakovano prišla do nove zmage. Rok Možič in druščina so zdaj že pri šestih, kar je več kot polovico od njihovega izkupička lanskega sezone prvega dela.

Verona je v tej sezoni povsem drugačna ekipa, kot je bila v lanski. Na deseti tekmi je še šestič zmagala in v morda najtežji ligi na svetu zaseda visoko četrto mesto.

Rok Možič sicer točkovno ni izstopal, a kar je zadel, je šlo pod strop dvorane PalaOlimpia, navijači Verone pa so s slovenskim biserom glasno slavili.

Deset točk

Slovenski reprezentant je dosegel 10 točk. Devet v napadu, enega pa spet z blokom. Najboljši v ekipi pa je bil na sprejemu. Od 12 žog so štiri padle na čelu podajalcu Luci Spiritu.

V napadu malce manjši delež Slovenca odlično nadomestila, ruski korektor Maksim Sapožkov (25 točk) in Noumory Keita (20 točk), kar je bilo dovolj, da se je Verona po izgubljenem prvem nizu brez težav vrnila in s suvereno igro v preostalih treh nizih prišla do relativne lahke zmage.

Vrhunci tekme med Verono in Sieno:

Prvenec Ropreta

Verončani po 10. krogih zasedajo četrto mesto, s tem, da ima tekmo manj vodilni trije. Na vrhu brez poraza še vedno kraljuje Perugia, za katero je končno debitiral tudi Gregor Ropret. Pri zmagi nad Tarantom je odigral celotno srečanje in vknjižil prvi točki za Perugio v italijanskem prvenstvu.

Foto: CEV

Čebulj in Kozamernik vse bližje vrhu

Na Poljskem Asseco Resovia še naprej igra v visokem ritmu, tokrat je brez težav, s 3:0, premagala Nyso. Klemen Čebulj je obračun zaključil z osmimi točkami, vse je dosegel z napadom, v katerem je bil polovično uspešen. Jan Kozamernik je dodal tri točke, po eno z blokom, napadom in servisom. Daleč najboljši v ekipi je bil Američan Torey DeFalco z 19 točkami, ki je bil ponovno izbran za najboljšega posameznika.

Foto: Aleš Fevžer

Resovia ima zdaj le še dve točki manj kot vodilni Jastrzbeski, ki izgubil še drugič zapored v Plusligi. Po Cuprumu je klonil še proti Belchatowu.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar