ACH Volley trpel v Kamniku, Pleško: Smo vse bližje (VIDEO)

Odbojka 3. Dec 202223:50 > 04. Dec 2022 0:27
Perugia vs ACH Volley
Foto: CEV

V 10. krogu državnega odbojkarskega prvenstva sta se še drugič v prvenstvu in tretjič v sezoni merila najboljša slovenska kluba ACH Volley in Calcit. Tokrat prvič v Kamniku, kjer so domači do konca ogrožali tretjo zmago Ljubljančanov, izredno izenačen dvoboj pa je na koncu vseeno po petih nizih pripadel slovenskim prvakom. Novo zmago sta zabeležili tretje in četrouvrščeni ekipi, Panvita Pomgrad je bila v Ljubljani s 3:1 boljša od Črnuč, Merkur Maribor pa je doma nadigral Salonit Anhovo. Drugo zmago v sezoni so zabeležili igralci Fužinarja Sij Metala, s 3:2 so na Ravnah ugnali Hiša na kolesih Triglav.

Kamničani so imeli lepo priložnost, da prvič v sezoni premagajo branilce naslova. Ti so sicer predvsem po zaslugi servisa in manjšega števila lastnih napak prepričljivo dobili prvi niz, toda v nadaljevanju so se znašli v težavah.

Na začetku drugega niza so po bloku Jana Klobučarja že zaostajali s 4:10, pravega ritma pa niso ujeli oziroma so ga šele ob koncu, ko je bilo že vse izgubljeno. Ubranili so štiri zaključne žoge, peta pa ne, izid niza je bil 25:18. Kamničani so bili precej boljši tudi v drugem delu tretjega niza, tako da so povedli z 2:1 in nasmihala se jim je zmaga, ki je bila še bližje, ko je Jure Lakner z asom poskrbel, da so v četrtem nizu povedli z 18:17. Toda servisi Alena Šketa so prednost spet vrnili na stran gostov, ki so minimalno vodstvo zadržali do konca niza. V “tie breaku” je bil ACH ves čas v minimalni prednosti, ki pa je zadostovala za zmago.

Zadnje točke derbija v Kamniku:

“Prvi niz res ni bil najboljši, do tie-breka pa smo bili enakovredni Ljubljančanom. Žal smo tie break slabo začeli, vendar se nismo predali do konca, kar ni bilo dovolj za zmago. Navkljub porazu je to lahko dobro vodilo za naprej, morali pa bomo vztrajati na svoji poti. Dejstvo je, da smo iskali najboljšo rešitev na mestu korektorja, zato smo v drugem nizu na tem mestu začeli igrati s Soso. Pač imamo različne zasedbe in skušamo najti tisto pravo na vsaki tekmi. Prvenstvo bo še dolgo, mislim, da smo vse bližje ACH Volleyju,” pa zaradi poraza ni preveč obremenjeval strateg Calcita Matija Pleško.

Panvita ostaja trdno na tretjem mestu, Merkur odpihnil Salonit

Panvita je v Ljubljani zadržala štiri točke pred najbližjim zasledovalcem, a v Črnučah ni imela lahkega dela. Domači so imeli svoje priložnosti v prvih dveh nizih, ki so ju izgubili po podaljšani končnici. Nato so sicer znižali zaostanek, vendar jim je v četrtem nizu zmanjkalo moči, tako da so morali čestitati tekmecem.

Foto: CEV

Dobro formo in napredek je potrdil Merkur Maribor, ki je Salonit povsem nadigral, v vseh treh nizih jim ni dovolil osvojiti več kot 16 točk. Kanalci se očitno še naprej mučijo, pokazali še eno slabo predstavo, pa čeprav so v klub pripeljali novega sprejemalca Liberijca Mohameda Ikhayjrija, brata Ahmeda Ikhbayrija, ki je še lani navduševal v dresu Mariborčanov, predlani pa imel veliko zaslug, da so Štajerci osvojili naslov državnega prvaka. Liberijski reprezentant je v ekipi zamenjal Slobodana Bojića, s katerim so se Kanalci razšli.

Upanje, da bi se do konca lahko izognil zadnjemu mestu, je spet dobil Fužinar. Zabeležil je drugo zmago, po ogorčenem boju je s 3:2 premagal Hišo na kolesih Triglav, največjo vlogo pri tem pa je odigral Miha Bregar, ki je dosegel kar 33 točk.

Sportklub 1A. DOL, moški, 10. krog:

Sobota, 3. december:
Fužinar Sij Metal – Hiša na kolesih Triglav 3:2 (-21, 16, 20, -23, 10)
Črnuče – Panvita Pomgrad 1:3 (-28, -24, 23, -14)
Calcit Volley – ACH Volley 2:3 (-20, 18, 20, -23, -12)
Merkur Maribor – Salonit Anhovo 3:0 (14, 16, 15)

Lestvica:

1. ACH Volley 10 tekem – 28 točk
2. Calcit Volley 10 – 25
3. Panvita 10 – 20
4. Merkur Maribor 10 – 16
5. Hiša na kolesih 10 – 11
6. Črnuče 10 – 8
7. Salonit Anhovo 10 – 7
8. Fužinar 10 – 5

Komentari

Vaš komentar