Trenutno je najsrečnejši trener na svetu

Odbojka 24. Apr 20218:33 > 8:34 0 komentarjev
OK Merkur Maribor/Facebook
Sebastijan Škorc je v Mariboru spisal pravljico. OK Merkur Maribor/Facebook

Kdo bi si mislil. ACH Volley je po šoku v vrstah Mariborčanov, pred finalom je namreč izgubil svojega najboljšega korektorja Ahmeda Ihbajrija, v finalni seriji državnega prvenstva že vodili z 2:0 v zmagah. Oranžni zmaji so potrebovali le še eno zmago za 18. naslov državnih prvakov, a trdoživi Štajerci se niso predali. V torek so najprej znižali izid, v petek pa so v Tivoliju serijo poravnali na 2:2. O prvaku bo odločala peta tekma, ki si jo boste v nedeljo ob 18.15 lahko ogledali tudi na Sportklubu.

Mariborčani so pred četrto tekmo v Tivoliju ostali še brez prvega libera in enega izmed nosilcev igre Alana Košenine, ki je moral na dogovorjeno operacijo gležnja. Trener Merkur Maribora Sebastijan Škorc ni vedel, ali naj se smeji ali joka, a na koncu se je s smolo, ki jih spremlja v zaključku prvenstva, sprijaznil in v Ljubljano odšel brez bele zastave.

Alan Košenina je bil ravno v petek zjutraj operiran. Merkurjevci so igrali tudi zanj. Foto: OK Merkur Maribor / Facebook

Njegovi izbranci so suvereno dobili prvi niz, Ljubljančani so gostom v drugem nizu vrnili milo za drago, a Štajerce to ni zmedlo in krilih ponovno izjemnega Roka Možiča (22 točk), končno je pravo vrednost pokazal tudi Alen Šket (21), začeli mleti, pri ACH Volleyju pa je povsem odpovedal Božidar Vučičević, ki je 31 žog v napadu v točko pretvoril le 10. Maribor je v Ljubljani zmagal s 3:1 v nizih, o prvaku bo odločala nedeljska tekma v dvorani Tabor.

Škorc ostal brez glasu, a srce mu je igralo

“Kaj reči po taki tekmi. To je naravnost noro. Fantje so spet pustili srce na igrišču in dihali drug za drugega. Nimam besed. To, kar počnemo na treningih, so danes fantje prenesli na igrišče. Praktično vsako tekmo imamo enega manj, zato smo danes igrali tudi za fante, ki so morali pod nož. Res, fantom lahko le čestitam za prikazano, to, kar jim je danes uspelo v Tivoliju, lahko samo tistim z velikim karakterjem. Zmaga pomeni, da se finalna serija seli v Maribor. Trenutno sem najsrečnejši trener na svetu. Vesel sem, da lahko vodim tako ekipo. Res so delali celo leto in to se danes tudi kaže,” nam je takoj po tekmi dejal presrečni Škoro, ki je ostal brez glasu, a s tem si ni belil glave in se v mislih že preselil na nedeljo.

Statistika četrte tekme:
  • ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 14, Dagostino, Pavlović 2, Bošnjak, Okroglič 14, Rutar, Pokeršnik 4, Videčnik 5, Kök 14, Vučićević 10.
  • OK Merkur Maribor: Cafuta 1, Herman, Šket 21, Mulec, Detela, Možič 22, Ikhbayri, Donik 5, Uremovič 8, Adžović, Planinšič 2, Kisiliuk 8, Kovačič 2.

“Nismo še rekli zadnje, v nedeljo bomo naredili vse, da bomo spet pokazali enak obraz in naredili še tisti zadnji korak, ki si ga vsi tako želimo. Verjamem, da nam lahko uspe,” je še zaključil trener Maribora, ki je zdaj z ekipo v izjemnem položaju, da ACH Volley po 17 letih vrže s prestola.

Pri ACH Volleyju počilo

Pri oranžnih zmajih je bilo po novem porazu zelo turobno in napeto. Po tekmi sta se sprla trener Matija Pleško in srbski korektor Božo Vučičević, ki je na četrti tekmi povsem odpovedal.  Šlo je tako daleč, da se je zdelo, da je Srb s službo v Ljubljani že zaključil, a po naših podatkih sta se glavna akterja kasneje vse lepo pogovorila in bosta v nedeljo še vedno sodelovala.

ACH Volley
Po tekmi je bilo v vrstah ACH Volleyja zelo vroče. Foto: Aleš Oblak

“Razočaranje je veliko. Imeli smo sijajno priložnost, da zaključimo prvenstvo na domačem igrišču. Imeli smo veliko željo, tako kot oni, ampak na igrišču je enostavno treba to pokazati. Treba je biti bolj agresiven v napadu, na servisu, treba si je želeti narediti točko, ne pa samo upati, da je ne bomo zgrešili. Zelo sem razočaran nad današnjim porazom, ampak nova tekma je že čez dva dni. Zadnja v finalni seriji, treba bo dati vse od sebe in poskušati presenetiti Maribor na njihovem terenu,” je po porazu dejal kapetan ACH Volleyja Gregor Ropret.

Odločilna peta tekma finalne serije bo v nedeljo ob 18.15 s prenosom na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!