Slovenci ostali praznih rok

Odbojka 2. Apr 202216:58 > 17:00 0 komentarjev
FIVB

V Grčiji se je še tretjič zapored v zadnjih štirih sezonah zmage v pokalu razveselil Paok. V petkovem finalu v Glyfadi je s 3:0 (18, 31, 19) ugnal Foinikas Syros Žige Šterna.

Po zmagi v grškem superpokalu je imel Foinias Syros priložnost, da osvoji tudi pokalno lovoriko, a Paok se ni dal in dokazal, da je mojster tega tekmovanja, saj je v zadnjih štirih sezonah kar trikrat dvignil tovrstno lovoriko. Enkrat je pokalno tekmovanje odpadlo zaradi koronavirusa.

V finalu je bil najboljši posameznik korektor Paoka, Belorus Artur Udrys, ki je dosegel kar 23 točk, Žiga Štern je tekmo končal z osmimi točkami. V napadu je v 16 napadih dosegel šest točk, dve točki pa je dosegel še z asom in blokom.

Veliko veselje Paoka:

V polfinalu je nastopal tudi Olympiacos, ki ga vodi Alberto Giuliani, del igralskega kadra Pirejčanov pa je tudi je slovenski reprezentant Alen Pajenk. Sanje o lovoriki mu je razblinil ravno končni zmagovalec, Panathinakos Saše Štalekarja pa se je poslovil že v četrtfinalu, ko je moral priznati premoč Šternu in soigralcem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!