Žiga Štern pokvaril predstavitev Alberta Giulianija

Odbojka 22. Jan 202212:31 > 18:41 0 komentarjev
Žiga Štern (št. 14) je blestel v napadu kot tudi na servisu. Foto: Foinikas Syros

Foinikas Syros je bil v poslastici 10. kroga grškega prvenstva s 3:2 (17, -23, 23, -18, 18) v nizih boljši od Olympicosa, ki ga je pred dnevi prevzel nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani.

V ponovitvi grškega superpokala so bili od velikana iz Pireja ponovno boljši Žiga Štern in druščina. Na Rodusu je bilo 3:0, zdaj v Atenah pa je Foinikas slavil s 3:2 v nizih in pokvaril prvo domačo tekmo Alberta Giulianija na klopi Olympiacosa.

Slovenski reprezentant je k zmagi svoje ekipe prispeval 16 točk. Imel je kar 62-odstotni izkoristek napada (15/25), eno točko je dosegel z asom. Odlično tekmo je imel tudi Alen Pajenk, za domače je dosegel 15 točk (79% izkoristek (11/14), 1 as, 3 bloki), a poraza svoje ekipe ni mogel preprečiti.

Milenkoski: Igrali smo s srcem

“Ključno je bilo, da smo si zelo želeli zmagati in da smo igrali s srcem. Zaradi koronavirusa smo izgubili veliko treninga, skoraj celotna ekipa je bila okužena, kar nam je pobralo veliko energije. To se je videlo tudi v četrtem nizu. V petem pa smo spet pokazali veliko želje in na koncu prišli do velike zmage proti odlični ekipi,” je po novi zmagi na Olympicasom dejal trener Foinikasa, Makedonec Joško Milenkoski.

Kljub novi točki Olympiacosa njegov mestni tekmec Panathinakos, za katerega igra Sašo Štalekar, ostaja na vrhu. Foinikas ima četrtem mestu šest točk manj kot vodilini ekipi iz Aten.

Lestvica grškega prvenstva:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!