Bankirke brez težav, obalni derbi Koprčankam

Odbojka 10. Feb 202423:01 > 23:04 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

V modri skupini 1. DOL Sportklub za ženske sta bili danes odigrali dve tekmi. Odbojkarice Nove KBM Branik so brez težav ugnale Gen-I Volley in samo potrdile drugo mesto, spet pa sta izenačen dvoboj odigrali obalni ekipi, tretjič na četrti medsebojni tekmi sezone so bile boljše Koprčanke, drugič so zmagale s 3:2, čeprav je Ankaran že vodil z 2:1.

Novogoričanke so upale, da so pred končnico prišle na tako raven, da bi se lahko z Mariborčankami, ki so jih lani izločile v polfinalu, vsaj enakovredno kosale. A izkazalo se je, da zaenkrat še zaostajajo. Po gladko izgubljenem prvem nizu so bile enakovredne le v drugem, v katerem so na začetku vodile, še na 18 točkami bile izenačene, nato pa sta as Tali Lekše in blok Monike Potokar poskrbele za vodstvo Mariborčank za tri točke. Nato so se dvakrat še približale na točko, dokončno pa jih je pokopal as Pie Senekovič. Na začetku tretjega niza so gostje povsem popustile, zaostajale že z 8:21, do konca pa poraz vendarle nekoliko omilile.

Iza Mlakar je dosegla 20 točk, 13 jih je dodala Monika Potokar, ki se počasi dviga v formi.

V Kopru, kjer so bili veliki preobrati tako v rezultatu kot v igri, ekipi sta točke osvajali v serijah, je bila z 28 točkami najučinkovitejša igralka tekme Nina Đukić, ki je dosegla tudi pet asov, skupno so jih gostje dosegle 13. Domače pa so bile boljše v bloku, štiri točke je z njim dosegla Amanda Pickering, tri pa Živa Labinjan, ki je dosegla tudi štiri ase.

Sportklub 1A. DOL, ženske, drugi del, 8. krog:

Modra skupina:

Petek, 9. februar:
Sip Šempeter – Calcit Volley 1:3 (23, -19, -15, -16)

Sobota, 10. februar:
Nova KBM Branik – Gen-I Volley 3:0 (14, 22, 18)
Ankaran – Luka Koper 2:3 (20, -14, 21, -11, -9)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!