Sara Hutinski: šele zdaj ve, kako je vse skupaj pogrešala

Odbojka 18. Apr 202218:38 > 19. Apr 2022 8:50 0 komentarjev
Sara Hutinski se je po dolgem premoru vrnila v odbojkarski svet. Foto: RC Cannes/JPKieffer

Nekdanja slovenska reprezentantka Sara Hutinski se je po sezoni 2018/19 povsem umaknila iz odbojkarskega sveta, zdelo se je, da je z njenim igranjem odbojke konec, a po več letih premora, si je ponovno nadela športno opremo in se vrnila na igrišča. Vse skupaj je preveč pogrešala, pravi.

Za 30-letno in 186 centimetrov visoko blokerko, ki je bila pred umikom tudi steber slovenske reprezentance, se je zdelo, da pomahala slovo in da je njenega igranja odbojke konec, a pred časom smo jo opazili v ekipi Kopra in ni nam preostalo drugega, kot da preverimo, kje se je simpatična Mariborčanka mudila v tem času.

“Nisem se ukvarjala s športom. Potrebovala sem malce odmora, roko na srce sem pa tudi sama mislila, da ne bo nikoli več igrala. Tak je bil načrt, sčasoma a sem začela vse skupaj zelo pogrešati,” nam je v začetku telefonskega pogovora povedala nekdanja slovenska reprezentantka.

Po težki sezoni v Romuniji je padla odločitev

Nekdanja članica Nove KBM Branika se je v tujino podala leta 2013 in tam vztrajala vse do konca klubske sezone 2019. Igrala je na Češkem, v Franciji, tudi v Italiji, nazadnje pa v Romuniji, kjer je po težki sezoni padla odločitev, da se umakne.

Zadnjo sezono v tujini je odigrala v romunski Albi:

“Zadnja sezona v Romuniji je bila zelo zahtevna. Trener Albe je bil takrat Darko Zakoč, ki je tista prava stara šola. Treniralo se je noro veliko, pri meni pa so se začele kopičiti. Šlo je tako daleč, da sem morala končati sezono predčasno. Ob vrnitvi v domovino sem se za silo pozdravila, se priključila reprezentanci, a tudi tam so se pojavile težave. Veliko je name vplivalo tudi dejstvo, da v zadnjih 10, 15 letih nisem imela prostega nobenega poletja, ni bilo časa za počitek. Nisem želela, da pri 45 letih ne bi mogla več niti hoditi,” nam je zaupala razlog za umik visokorasla Štajerka.

V času pavze ni želela slišati za odbojko, a …

Zanimivo je, da se je kmalu po njenem umiku začela tudi obdobje koronavirusa, ki je v zadnjih letih krojil praktično celotno športno dogajanje.

“Po odločitvi dolgo nisem želela za odbojko niti slišati, kmalu je sledilo tudi koronsko obdobje, zato o odbojki nisem niti razmišljala. S fantom sva renovirala hišo, polagala parket, … ob tem pa mi je tudi govoril, da se ni prav odločila. Vsi okoli mene so čutili, da še nisem rekla zadnje v odbojki,” pove.

Ko se je vrnila, je zares uživala

In prav so imeli. Po novem letu je okrepila Luko Koper in kot pravi naravnost uživala. “Res se je bilo lepo vrniti. Koprska ekipa je bila res mlada in neizkušena, na koncu nam ni uspelo obstati, a to je šport. Ko sem nazaj pridobila fizično maso, je bilo res užitek igrati,” z nasmehom na obrazu pove blokerka.

Statistika Sare Hutinski pri Kopru: Odigrala je 30 nizov, dosegla 82 točk, od tega 24 blokov, kar je 0,8 bloka v vsakem nizu. Najboljši izkupiček v ligi.

Rada bi odigrala še nekaj sezon

V Kopru je dobila potrditev, da še vedno lahko igra in poudarja, da si želi še odigrati nekaj sezon: “Ne bi šla z glavo skozi zid, v ligo, kjer bi bilo 100 tekem, a dejstvi je, da imam res rada odbojko, res sem jo pogrešala. Šele, ko sem se vračala, sem videla, kako velik del mene je še vedno ta šport. Veselim se že novih izzivov.”

Pri Kopru, ki se bo vsaj leto dni mudil v 1.B DOL, ne bo ostala, kje bo nadaljevala kariero pa je za zdaj še prehitro za govoriti. “Če bi bila dobra ponudba, če bi šlo za urejen klub, dobrega trenerja, zakaj pa ne? To je tisto, kar na koncu šteje. Upam, da se bo našlo nekaj pametnega,” še sklene Sara Hutinski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!