Slovenke turnir v Latviji odprle s porazom

Odbojka 6. Maj 202116:36 > 18:05 0 komentarjev
Foto: Cev

Slovenske odbojkarice so nastope na kvalifikacijskem turnirju v Latviji začele s porazom proti Bosni in Hercegovini. Bosanke so bile bolj zbrane predvsem v zaključkih nizov za prepričljivo zmago s 3:0. Slovenke v Latviji čakata še dve tekmi, z domačinkami in Čehinjami.

Slovenke so v prvem nizu po dobrem bloku Saše Planinšec vodile že z 18:14, a v zaključku popustile. Tudi vodstvo s 23:21 ni bilo dovolj, Bosanke so dobile zadnje štiri točke prvega niza (23:25). Prve nasprotnice slovenskih odbojkaric na turnirju v Latviji so si zaključno žogo za prvi niz priigrale preko Edine Begić, ko se je žoga od bloka Slovenk odbila v avt. Tudi odločilno točko je priigrala Begićeva, ki je žogo spustila v sredino slabše branjenega polja Slovenk.

Odbojkarice Bosne in Hercegovine so nalet s konca prvega niza prenesle tudi v drugega. Hitro so povedle z 10:6, a so se Slovenke v prvo še pobrale. Ko so Bosanke ušle na +5, za naše odbojkarice ni bilo več rešitve. Preko Tine Grudine in Eve Zatković so še uspele znižati na tri točke zaostanka, za zmago Bosank v drugem nizu je odločilno točko prispevala Anđelka Radišković (20:25).

Slovenke so se nato znašle pred izjemno težko nalogo, za preobrat bi morale dobiti tri nize zapored. Vendar tudi v tretjem nizu so Slovenke popustile v ključnih trenutkih. Tokrat so sicer imele prvo set žogo, ki jo je z blokom priigrala Grudinova, a so jo žal zapravile. Bosanke so zmagale po odličnem servisu Begićeve, ki je skozi celoten dvoboj slovenskim odbojkaricam povzročala največ preglavic (24:26). Izbrana je bila tudi za igralko tekme.

Danes smo imeli resne težave pri sprejemu. Storil smo številne napake in na račun njihovega agresivnega servisa izgubili veliko točk. Smo nekonstantni, zato moramo nekaj spremeniti. Tudi naša igra na črti za servis bi lahko bila boljša. A to je šele prva tekma, zato veliko stvari ni delovalo, kot bi moralo. Seva pa so tudi nasprotnice prikazale dobro igro,” je po tekmi povedal selektor Slovenk Alessandro Chiappini, prepričan, da je bil prelomen že uvodni niz. “Če bi ga dobili, bi bilo nadaljevanje boljše,” je še pristavil Italijan na slovenski klopi.

Olimpijski center v Daugavpilsu odbojkarice gosti od četrtka do sobote. Časa za počitek ne bo, v naslednjih dveh dneh varovanke selektorja  Chiappinija čakata še obračuna proti Latviji in Češki. Po obračunih v Latviji se bodo Slovenke za nekaj dni vrnile domov ter nato že 13. maja odpotovale v Zenico, ki bo gostila drugi turnir kvalifikacij. Na avgustovsko evropsko prvenstvo v Srbiji, Romuniji, Bolgariji in na Hrvaškem se uvrstita dve najboljši reprezentanci.

Kvalifikacije za EP, turnir v Daugavpilsu:

Četrtek, 5. maj:
Slovenija – BiH 0:3 (-23, -20, -24)
18.40 Latvija – Češka

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!