Slovenke prebijajo led proti Bosankam

Odbojka 6. Maj 20219:27 > 9:31
Prve nasprotnice Slovenk bodo Bosanke. Foto: Aleš Oblak

Slovenske odbojkarice bodo nov nastop na evropskem prvenstvu začele loviti na kvalifikacijskem turnirju v olimpijskem centru v Daugavpilsu v Latviji. Prve nasprotnice selektorja Alessandra Chiappinija bodo danes ob 15. uri reprezentantke BiH.

“Igrati moramo kar najbolj preprosto, a z najvišjo možno kakovostjo. Nimamo namreč veliko časa, da bi stvari prilagajali. Za zdaj je naša najmočnejša točka to, da so dekleta zares motivirana, da imajo željo delati in napredovati. Všeč mi je, kako se razumejo na igrišču in tudi izven njega. Prepričan sem, da se bodo na vsaki tekmi borile, da bi izpolnile cilj, ki je za nas zares pomemben,” je pred odhodom na kvalifikacije za evropsko prvenstvo povedal italijanski strokovnjak na slovenski klopi.

Po tekmi z Bosankami Slovenke čaka še obračun še proti domačinkam Latvijkam in Češki, nato pa se 14. maja začenja še drugi turnir v Zenici. Na evropsko prvenstvo, ki ga bodo med 18. avgustom in 4. septembrom gostile Srbija, Bolgarija, Hrvaška in Romunija, se uvrstita najboljši dve reprezentanci.

Kvalifikacije za EP, turnir v Daugavpilsu:

Četrtek, 5. maj:
15.00 Slovenija – BiH
18.40 Latvija – Češka

Slovenska reprezentanca:

Podajalki: Eva Mori (Vandoeuvre Nancy Volley-Ball, Fra), Sara Najdič (Fatum Nyíregyháza, Mad);

Korektorica: Darja Eržen (Potsdam, Nem)

Sprejemalke: Monika Potokar (PAOK, Grč), Lorena Lorber Fijok (Nova KBM Branik), Eva Zatkovič (Calcit Volley), Žana Zdovc Sporer (DPD Legionovia, Pol), Naja Boisa (Calcit Volley, Slo);

Srednje blokerke: Saša Planinšec (Galatasaray, Tur), Tina Grudina (Swietelesky BRSE, Mad), Mirta Velikonja Grbac (Nova KBM Branik), Brina Bračko (Nova KBM Branik);

Prosti igralki: Leja Janežič (Calcit Volley), Anja Mazej (SIP Šempeter)

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje