Slovenke do srebra v zlati ligi narodov

Odbojka 1. Maj. 202220:53 > 20:54
Delite:
Foto: Para Volley Europe

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je zlato ligo narodov, ki jo je gostil Šempeter v Savinjski dolini, zaključila z zmago s 3:0 nad Madžarsko in se veselila srebrnega odličja. Zlato je šlo v roke Italijankam, bron so osvojile Nemke.

Slovenske odbojkarice, ki so nazadnje navdušile z dobrimi predstavami in četrtim mestom na lanskem evropskem prvenstvu v Turčiji, so se na največjih tekmovanjih prvič po letu 2015 spet predstavile domačim navijačem.

Slovenska izbrana vrsta je tekmovanje zaključila s tremi zmagami in enim porazom. Varovanke Simona Božiča so uvodoma zabeležile prepričljivo zmago s 3:0 (8, 19, 21) nad Poljsko, zatem pa po hudem boju s 3:1 (10, 17, -22, 24) premagale Nemčijo. Slovenke na turnirju niso bile kos le favoriziranim Italijankam, ki so bile boljše s 3:0 (14, 16, 22) in nasprotnicam tudi sicer niso oddale niti niza. Za konec so bile slovenske odbojkarice s 3:0 (15, 16, 12) uspešnejše še od Madžarske.

Foto: Foto: Para Volley Europe

“Zelo smo zadovoljne s tem, kar smo prikazale, za nami je super turnir. Dejstvo je, da italijanski ekipi, ki ima za sabo veliko tekem in precej pripravljalnih dni, v tem trenutku še nismo kos. A prepričana sem, da se jim bomo, ko bomo imele priložnost delati na taki ravni, še bolj približale. Vesele in zadovoljne gremo naprej in z optimizmom pričakujemo svetovno prvenstvo,” je nastop ocenila kapetanka reprezentance Lena Gabršček.

SP iz Kitajske v BiH

V domačem taboru zadovoljstva ne skrivajo in se že z optimizmom ozirajo proti svetovnemu prvenstvu, ki bi ga morali prvotno spremljati konec maja na Kitajskem, a je bilo prestavljeno na jesenski termin, nova gostiteljica pa bo Bosna in Hercegovina.

“Prestavitev termina in lokacije je za nas prednost, saj bomo imele precej več časa za priprave, ustreza pa nam tudi po finančni plati. Pred lanskim evropskim prvenstvom smo imele kar nekaj težav s poškodbami in operacijami, zdaj pa se je v ekipo že vrnila Suzana Ocepek, z nami je Valentina Brik. Prepričana sem, da se lahko na tekmovanje zelo dobro pripravimo,” je še dodala kapetanka.

Slovenske odbojkarice so tako zaključile prvi del sezone in se bodo deloma preselile tudi na peščeno podlago ter nastopile na odprtem prvenstvu v odbojki sede in stoje na mivki konec julija v Ljubljani ter se hkrati pripravljale na svetovno prvenstvo. Moška reprezentanca pa bo prvi vikend septembra v turškem Eregliju igrala v srebrni ligi narodov.

Komentari

Vaš komentar