Slovenska samokritika po novi zmagi: Nismo še tam, kjer želimo biti (VIDEO)

Odbojka 3. Okt 20236:59 0 komentarjev
Foto: FIVB

Slovenska moška odbojkarska vrsta se je v tretjem krogu turnirja skupine B olimpijskih kvalifikacij v Tokiu razveselila zmage proti Finske s 3:1 (19, -18, 20, 18). Kljub novemu uspehu, s katerim so Slovenci še korak bližje uvrstitvi v Pariz, pa Rok Možič priznava, da igra Slovenije še ni na želeni ravni.

Slovenski odbojkarji tudi na tretji tekmi turnirja olimpijskih kvalifikacij niso dovolili presenečenja. Po Tuniziji in Turčiji je v Tokiu kljub nekoliko slabši igri pričakovano padla še Finska, čeprav igra Slovenije še zdaleč ni bila popolna. Izid je bil 3:1, Slovenci pa so na turnirju sploh prvič izgubili niz. Črne minute so se Slovencem po odličnem začetku prikradle v drugem nizu, ko je tekmec začel odlično servirati in jim povzročal številne preglavice na sprejemu.

Kljub temu da niso imeli najboljšega dneva, pa so, kot že nekajkrat v zadnjih letih, znova dokazali, da se znajo izvleči tudi ob nekoliko slabši igri. V nadaljevanju so se tako le prebudili in vpisali pomembno zmago.

Rok Možič (desno) in Klemen Čebulj (Foto: FIVB)

“Vedeli smo, da ne bo enostavno, saj je bila tekma spet ob 10. uri zjutraj, kar morda ni naša ura. Finci so igrali dobro, predvsem v drugem nizu so se zbudili in začeli z zelo neugodnimi udarci. Sami nismo bili tako zbrani, kot bi morali biti, a sem vesel, da smo se v tretjem nizu pri 16:16 prebudili, začeli igrati z veliko več energije in veliko bolj pametno ter na koncu zasluženo zmagali,« je po tekmi povedal Rok Možič, ki se je tokrat izkazal s 16 točkami, dvema asoma in dvema blokoma.

Največ točk v slovenski vrsti je tokrat dosegel Klemen Čebuj (18), a veliko zaslug za zmago gre tokrat tudi podajalcu Urošu Planinšiču, ki je ob zaključku drugega niza in nato v nadaljevanju tekme zamenjal tokrat manj razigranega Dejana Vinčića.

“Čestitke celotni ekipi, še posebej Urošu Planinšiču, ki je vstopil v tretjem nizu in vnesel novo energijo. Mislim, da nam bo ta širina zelo pomagala, ko morda Dejan Vinčić ne bo v najboljši formi. A verjamem, da sta vedno oba pripravljena. Kakorkoli, pomembna zmaga, a moramo razmišljati naprej, saj še nismo tam, kjer želimo biti,” je dodal Možič.

Temu je pritrdil tudi eden od junakov Planinšič, ki je priznal, da s soigralci v tako zgodnjih urah ni vajen igrati. “Še ena zmaga za nas na zelo pomembni tekmi. Znova smo igrali ob 10. uri zjutraj. Čeprav to nekako ponavljamo, je vedno znova malo drugače igrati ob tako zgodnji uri. Danes smo dobro začeli, a se nato nekoliko uspavali. A na koncu smo se le prebudili, pokazali ogromno želje in energije. Ta energija nas je ponesla na višjo raven od nasprotnikove in na koncu se lahko veselimo nove zmage,« je zatrdil 25-letni podajalec.

Slovenci veliko časa za počitek ne bodo imeli, saj jih že v sredo čaka obračun z Egipčani.