Slovenski selektor je pričakoval, da bo tako (VIDEO)

Odbojka 2. Sep 202319:47 0 komentarjev

Slovenski selektor Gheorghe Cretu je bil po tretji zmagi na EuroVolleyju 2023 zelo zadovoljen. Če so se na začetku tekem proti Ukrajini in Finski še malce lovili, je proti Španijo steklo od začetka do konca.

“Nismo pričakovali, da bomo že od samega začetka turnirja igrali na polnih obratih. To je povsem normalno. Morali smo iti korak za korakom, da smo ujeli pravo formo. Po ligi narodov smo res delali trdo, a tako je tudi pri drugih ekipah. Če pogledate ostale skupine, je podobno. Ekipe, ki so skupaj celotno poletje, potrebujejo določen čas, da ponovno ujamejo ritem, zato je zame še toliko bolj pomembno, da je ekipa ostala skupaj in skupaj preživela veliko časa na igrišču,” je po tretji zmagi Slovenije dejal selektor Cretu.

“Za nami je odlična tekma, popustili nismo niti v trenutku, ko so na igrišče prišli ostali fantje, ki ne igrajo toliko. To je zelo pomembno, za vso ekipo,” je še dodal.

Kovačič zelo vesel hitre zmage

Po Ukrajini, Finski je tako padla še Španija. Če so se slovenski odbojkarji na prvih dveh tekmah na začetku tekem še malce lovili, proti Ukrajini so oddali tudi niz, Špancem niso pustili dihati celotno tekmo.

“Že od prve točke smo šli na polno. Vidi se, da smo prišli v tekmovalni ritem. Tudi Španci niso začeli tako, kot bi lahko. Niso bili v prvi postavi, njihov trener je menjal določene igralce. Tudi to je pripomoglo, da smo šli v tekmo res samozavestno. Zelo sem vesel, da smo zmagali 3:0, da je bilo tekme hitro konec in se lahko spočijemo za zadnji dve tekmi skupinskega dela,” je dejal slovenski reprezentant Jani Kovačič, ki je napovedal, da bo Slovenija tudi v ponedeljek in torek proti Hrvaški in Bolgariji igrala na zmago.

Mladi Mujanović poudarja, da zna bolje

Eno točko je proti Špancem dosegel tudi mladi Nik Mujanović, ki je na korektorskem položaju v drugem nizu zamenjal Roka Možiča.

“Danes je težko izpostaviti eno dobro stvar. Mislim, da je bilo vse na visokem nivoju. Dober servis, dober blok, dobra obramba, vse to skupaj naredi razliko,” je igro Slovenijo pohvalil član Calcita, ki je bil s svojo igro zadovoljen, a ve, da zna še veliko bolje.

“Zelo sem vesel, da mi je selektor dal priložnost, a kot sem rekel, znam bolje in upam, da bom lahko tudi pokazal. Čakata nas še dve tekmi v skupinskem delu. Tako kot do zdaj gremo po zmago,” je še dodal najmlajši član slovenske izbrane vrste na EuroVolleyju.

Slovence za konec skupinskega dela čaka še obračun proti Hrvaški in Bolgariji. Tekmi bosta na sporedu v ponedeljek in torek, obe se bosta začeli ob 19.30.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!