V Kamniku vse nared za končno veselico

Odbojka 20. Apr 202313:08 0 komentarjev
Maša Pucelj
Foto: Profimedia

Odbojkarice Calcit bodo v tretji finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v četrtek, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik gostile GEN -I Volley. Kamničanke za četrti zaporedni naslov državnih prvakinj, sedmega skupaj, potrebujejo le še zmago. Presnos tekme bo na Sportklub 2.

V šestih dneh bo danes v Kamniku na sporedu še tretja finalna tekma končnice državnega prvenstva, tako da ne Gašper Ribič na klopi Calcit Volleyja, ne Vasja Samec Lipicer na klopi GEN-I Volleyja nista imela prav veliko časa, da bi karkoli spreminjala v igri svojih varovank. V prvi tekmi prejšnjo soboto so Kamničanke doma zmagale s 3:0 (13, 16, 16), v drugi, v ponedeljek, pa so do zmage s 3:2 (19, 22, -21, -22, 17) prišle šele potem, ko so rešile štiri zaključne žoge, nato pa je Neneh Sillah izkoristila njihovo prvo.

“Zavedamo se, da nam ne bo lahko, kajti to, kar so v ponedeljek Novogoričanke demonstrirale v obrambi, je samo opomin za nas, da se bomo morale na to tekmo dobro pripraviti tako fizično kot psihično in niti za sekundo ne smemo popuščati. Že od začetka jih bo treba oddaljiti od mreže, zato bomo morale še več tvegati na servisu, še boljše bomo morale biti v bloku in obrambi in predvsem na sprejemu, da pridemo do boljših položajev za zaključek napadov,” pot do končnega uspeha vidi šele 17-letna odbojkarica.

Foto: Calcit volley

V letošnji sezono so Kamničanke iz rok že izpustile dve priložnosti za lovoriko. Najprej v srednjeevropski ligi, ko jih je v polfinalu zaustavila Nova KBM Branik, ki je bila boljša od njih tudi v finalu Pokala Slovenije. Tudi zato si kamniške odbojkarice naslova toliko bolj želijo, še zlati Pucljeva, za katero bi bil to prvi članski naslov.

“Res je, da smo zapravile dve veliki priložnosti v letošnji sezoni, toda državno prvenstvo je vendarle najbolj pomembno. Prepričana sem, da smo vse tako dobro pripravljene, da nam ta naslov ne bo spolzel iz rok in da se bomo borile do konca. Zame bi bil to prvi naslov državne prvakinje, zato bom naredila vse, da ga tudi osvojim. Verjamem, da tudi ob pomoči naših navijačev, ki so nam že zdaj stali ob strani,” si polnih tribun želi odbojkarica, ki je v svoji prvi sezoni v Calcit Volleyju, osvojila srca kamniških navijačev

V soboto bo na sporedu tudi druga tekma za tretje mesto med Formisom in Novo KBM Branikom, ki je v prvi slavil s 3:0.

Sportklub 1A. DOL, ženske, finale:

Tretja tekma:

Četrtek, 20. april:
20.00 Calcit Volley – GEN-I Volley /2:0/ (SK2)

//izid v zmagah

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!