Slovenca v Grčiji zrušila klubsko spletno stran (VIDEO)

Odbojka 19. Apr 202310:43 0 komentarjev
Alen Pajenk
Foto: Zajem zaslona/Youtube

V Grčiji so se začeli boji za grško krono. Na najlepši možen način jih je odprl Olympiacos, ki je na prvi tekmi s 3:1 ugnal močni PAOK. Pirejčani za 31. naslov grškega prvaka potrebujejo še dve zmagi, a vprašanje je, če bo tako lahko.

Potem ko je Olympiacos pretekli teden zapravil možnost, da pride do druge lovorike v sezoni, Panathinaikos mu je s skupnimi izidom 6:4 (dve tekmi) izpred nosa odnesel lovoriko za ligaški pokal, so se rdeče-bele Atenčani, ki jih vodi Alberto Giuliani, hitro pobrali in povedli v finalni seriji grškega prvenstva.

PAOK, kralj grškega pokala, je gladko dobil prvi niz, nato pa so odbojkarji Olympiacosa prevzeli vse vajeti v svoje roke in zanesljivo dobili naslednje tri nize.

Klubska stran Pirejčanov po zmagi dolgo ni bila dostopna:

Foto: Zajem zaslona

Slovenski bombarder Tonček Štern, ki je dosegel tudi zadnjo točko na tekmi, se je na koncu ustavil pri 12 točkah. Gostje so se naj sicer odlično pripravili, saj je imel v napadu le 42-odstotni izkoristek (11/26). Enako število točk je dosegel drugi Slovenec pri Pirejčanih Alen Pajenk. Mariborski veteran je v napadu dosegel devet točk (9/13), dve točki pa je dodal še z blokom in eno s servisom.

Noro reševanje z nogo Tončka Šterna za pomembno točko Pirejčanov:

“Naslednjič moramo igrati bolje, če želimo potrditi današnjo zmago. Čeprav imamo majhno prednost v zmagah, so možnosti za naslov še vedno 50:50. PAOK je dobra ekipa, ne pozabimo, da je pokalni prvak. Doma bo zagotovo igral bolje,” opozarja nekdanji slovenski selektor Giuliani.

Točka Alena Pajenka:

Druga finalna tekma bo na sporedu v soboto ob 20.30 v Solunu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!