Merkur Maribor ponagajal Calcitu, ACH povišal prednost

Odbojka 10. Dec 202222:45 > 22:46
Foto: Klemen Brumec

Najzanimivejša tekma 11. kroga moškega odbojkarskega prvenstva je bila Mariboru, kjer je gostoval Calcit Volley. Gostitelji so se favoriziranim Mariborčanom dobro upirali, a na koncu izgubili z 2:3. Fužinar Sij Metal je vknjižil pomembno zmago, s 3:0 je v gosteh ugnal Črnuče, Panvita Pomgrad pa je bila s 3:1 boljša od Salonita Anhovo.

Kamniški in mariborski odbojkarji so se v letošnji sezoni pomerili že dvakrat, obakrat je bilo 3:1 za Calcit Volley. Prvič v četrtem krogu državnega prvenstva v Kamniku in drugič pred dobrimi štirinajstimi dnevi v ljubljanskem Tivoliju na drugem turnirju srednjeevropske lige. Slovenski podprvaki so do zmage nad Mariborčani prišli še tretjič zaporedoma, tokrat najtežje do zdaj, saj so njihov odpor strli šele v petem nizu.

Kamničani niso pokazali najboljše predstave, kar je po tekmi priznal tudi trener Matija Pleško, predvsem ni bil zadovoljen s sprejemom.

“Imeli so izjemen sprejem”

“Čeprav smo v prvem nizu imeli le 31-odstotni sprejem, smo pred končnico vodili za štiri točke, žal pa se nam ni izšlo. Tudi sicer smo imeli na sprejemu težko delo, ker so domačini igrali neobremenjeno, ves čas dobro izvajali začetne udarce in nam povzročali veliko težav,” je dejal Pleško, ki za težave svoje ekipe krivi tudi odlične Mariborčane.

Matija Pleško
Matija Pleško; Foto: Aleš Fevžer

“Imeli sami kar 76-odstotni sprejem, od tega 44-odstotkov idealnega. Res je, da mi ne slovimo kot ekipa, ki bi bila odlična na servisu, toda že dolgo nisem videl, da bi bila ena ekipa tako uspešna na sprejemu. Težko je potem igrati v bloku in napadu, ampak kljub temu smo bili v obeh elementih boljši, kar ni logične povezave. Veseli me, da so vsi, ki so stopili na igrišče, prispevali svoj delež k zmagi, to pa je najbolj pomembno,” je še dejal Pleško.

Točka kot zmaga

Na drugi strani je bil trener Mariborčanov Sebastijan Škorc poraz jemal kot zmago: “Tretja tekma v sezoni z Calcitom, vsi vemo kakšna so razmerja. Glede na ekipo gostov bi moral biti rezultat enak kot na prvih dveh tekmah. Vendar pa smo z borbeno igro, v kateri kot ekipa vse bolj in bolj rastemo, danes osvojili ogromno točko, ki nam pomeni kot zmaga. Zato še enkrat čestitke fantom in hkrati čestitke Calcitu za zmago.”

Odločilni peti niz v Taboru:

Pomembno zmago so dosegli tudi igralci Fužinarja Sij Metal, ki so po hudem boju v posameznih nizih s 3:0 v Ljubljani premagali Črnuče. Z novimi tremi točkami zdaj lahko bolj optimistično gledajo na boj za obstanek. Znebili so se namreč zadnjega mesta, na lestvici so namreč prehiteli Salonit Anhovo, ki je zdaj nepričakovano na dnu prvenstvene razpredelnice.

Prvi niz le “slepa kura”

Kanalci so tokrat izgubili v Murski Soboti. Prvi niz so sicer gladko dobili, toda pozneje se je izkazalo, da bolj zaradi slabe igre gostiteljev, kot pa zaradi svoje kakovosti.

“Začeli smo slabo, preveč napak je bilo, premalo agresivni smo bili, to pa se nam v zadnjem času kar pogosto dogaja. Ne moremo popraviti te napake, da bi tekmo začeli bolj poletno. V prvem nizu se mučimo, kasneje pa nam igra steče. Tako je bilo tudi tokrat, po prvem nizu se tekmec ni več resneje upiral,” je dejal domači trener Dejan Fujs.

Sportklub 1A. DOL, moški, 11. krog:

Petek, 9. december

ACH Volley – Hiša na kolesih Triglav 3:1 (18, -23, 14, 19)

Sobota, 10. december:
Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo 3:1 (-17, 22, 19, 14)
Merkur Maribor – Calcit Volley 2:3 (23, -22, -20, 23, -10)
Črnuče – Fužinar Sij Metal 0:3 (-28, -20, -22)

Lestvica po 11 krogih

1. ACH Volley 31 točk
2. Calcit Volley 27
3. Panvita Pomgrad 23
4. Merkur Maribor 17
5. Hiša na kolesih 11
6. Črnuče 8
7. Fužinar Sij Metal 8
8. Salonit Anhovo 7