Sprememba na klopi ACH Volleyja

Odbojka 28. Mar 202410:51 0 komentarjev
Radovan Gačič
Radovan Gačič ni več trener ACH Volleyja. Foto: Grega Valančič

Iz tabora slovenskih prvakov, odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, so sporočili, da so prekinili sodelovanje z dosedanjim trenerjem Radovanom Gačičem, ki je ljubljansko moštvo vodil od sezone 2022/23. Novo trenersko ime na klopi oranžnih zmajev je Matjaž Hafner.

Radovan Gačič in ACH Volley sta v sezono vstopila z zelo pomlajeno postavo, a kljub temu, je bil začetek sezone obetaven. Šlo je vse tako, kot so pričakovali, v zadnjem obdobju pa so začeli oranžni zmaji delati napake. V začetku marca so v polfinalu pokala klonili proti Mariboru, v četrtfinalu državnega prvenstva pa so mučili z novomeško Krko. Med štiri najboljše so se uvrstili šele po treh tekmah, kar je bilo za vodstvo dovolj, da se za sodelovanje zahvalijo trenerju Gačiču in se v boj za ubranitev državnega naslova podajo z novim trenerjem.

Gačiča bo zamenjal Matjaž Hafner, ki bo na klopi ACH Volleyja vsaj do konca letošnje sezone. “ACH Volley je klub, ki je organiziran na najvišjem nivoju, vsi pa se zavedamo, da vsako leto klub stremi po doseganju najvišjih ciljev. Časa nimamo veliko, že danes se bom spoznal z ekipo in poprijel za delo. Želim si, da bi do konca sezone vsak člen v organizaciji ACH prispeval svoj maksimum na čelu z mano in močno verjamem, da se bomo v državnem prvenstvu do zadnjega borili za osvojitev naslova državnih prvakov,” je dejal Hafner.

Kdo je Matjaž Hafner?

52-letni odbojkarski strokovnjak je v zadnjih dveh sezonah vodil švicarski Volley Nafels, v karieri pa največji pečat pustil pri avstrijski ekipi SK Zadruga Aich/Dob pri kateri je deloval med letom 2015 in 2021. Bil je tudi pomočnik Luki Slabetu v slovenski moški reprezentanci ter Bruno Najdiču v ženski. Matjaž je še pred začetkom trenerske poti imel tudi bogato igralsko kariero, v kateri je bil član slovenske izbrane vrste od samega začetka (1992 – 1997), v slovenski klubski odbojki pa se veselil dveh naslovov državnega prvaka, najprej z Viledo Maribor (1992/93), ter kasneje še s Fužinarjem (1997/98).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!