Slovenke brez finala srebrne lige

Odbojka 11. Jun 202122:05 > 22:22
(Foto: Aleš Oblak/OZS)

Slovenske odbojkarice se v dvorani Lukna v Mariboru niso uspele uvrstiti v finale srebrne evropske lige. To so jim z zmago s 3:1 v nizih preprečile odbojkarice Bosne in Hercegovine, ki so pred tedni Slovenkam preprečile tudi nastop na jesenskem evropskem prvenstvu.

V enakovrednem boju z reprezentanco Bosne in Hercegovine Slovenke niso izpolnile drugega cilja, ki so ga imele pred začetkom reprezentančne sezone. Tako kot v boju za evropsko prvenstvo so bile tudi v polfinalu srebrne lige uspešnejše Bosanke s 3:1 v nizih. Čeprav slovenska reprezentanca ni razočarala s pristopom in borbo, pa so bile izkušnje in kakovost na strani tekmic, ki so to izkoristile in se bodo v nedeljo pri za preboj v zlato evropsko ligo pomerile z Avstrijo.

Ekipa selektorja Gregorja Rozmana je bila v tem tekmovanju zelo pomlajena, manjkalo je namreč vsaj šest zelo pomembnih igralk.

Avstrijske odbojkarice so bile s 3:2 (23, -23, -22, 20, 6) boljše od Portugalske. Slovenke so sicer Avstrijke dvakrat premagala na predtekmovalnih turnirjih lige. Slovenija se bo v soboto s Portugalsko merila za tretje mesto.

Srebrna evropska liga, polfinale:

Petek, 11. junij:
Portugalska – Avstrija 2:3 (-23, 23, 22, -20, -6)
Slovenija – BiH 1:3 (-23, 19, -22, -24)

Komentari

Vaš komentar