Lepo slovo od svojih navijačev: V Lukni padla Portugalska

Odbojka 18. Jun 202221:23 > 22:02
Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska je na zadnji domači tekmi letošnje srebrne lige v Lukni v Mariboru prikazala svojo najboljšo predstavo in s 3:1 v nizih ugnala favorizirano Portugalsko, ki je po porazu prvo mesto v skupini A prepustila Švedski.

Četa italijanskega stratega Marca Bonitte je v postavi Eva Pogačar, Eva Zatković, Mija Šiftar, Mirta Velikonja Grbac, Maša Pucelj, Saša Planinšec in Lorena Lorber Fijok, ki je igrala na mestu libera, zablestela v pravem pomenu besede in se favorizirani Portugalski maščevala za poraz izpred nekaj dni.

Vse, ki so bile na igrišču, so bile izjemno razpoložene, in ravno ekipna igra je bila tista, ki je na koncu tehtnico prevagala na slovensko stran. Prva dva niza je Slovenija po hudi borbi dobila na razliko, v tretjem nizu so gostje znižale na 1:2, v četrtem pa so domače igralke spet strnile vrste in prišle do odmevne zmage nad Portugalsko.

Selektor ni skrival navdušenja

“Zelo sem zadovoljen s predstavo. Igrali smo z zmagovalno mentaliteto. To se je videlo po tretjem nizu, ki smo ga prelahko izgubili, predali smo se, nato pa se s pravim ekipnim duhom vrnili v četrtem in zmagali. Res smo lahko zelo zadovoljni,” je izbranke po zmagi pohvalil selektor Bonitta.

Že po prvem nizu se je videlo, da je to slovenski dan:

Kar tri s 15 točkami

Po 15 točk so za Slovenijo dosegle Zatković, Šiftar in Velikonja Grbac, po 11 pa Pucelj in Planinšec. Obe blokerki Velikonja Grbac in Planinšec so skupaj zbrale kar sedem blokov. Skupaj jih je Slovenija dosegla 10. Pri gostjah je bila z 22 točkami najboljša Julia Kavalenka.

Foto: CEV

Pogačarjeva: Le tako smo lahko konkurenčne

“Energija je ekipi je bila fantastična. Vsaka punca je res dala vse od sebe in ko je tako, smo lahko zelo močna ekipa. Le tako smo lahko konkurenčne ekipi, kot je Portugalska. Dvignile smo svoj nivo igre v vseh elementih, posledica tega pa je zmaga,” je bila zadovoljna s prikazanim Pogačarjeva.

Slovenijo prihodnji teden čakata dve tekmi v gosteh: najprej se bo 22. junija pomerila s Švedsko, 26. junija pa z Luksemburgom.

Srebrna liga, 8. krog:

Sobota, 18. junij:
Slovenija – Portugalska  3:1 (24, 23, -16, 20)

Švedska – Luksemburg 3:0 (11, 13, 14)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje