Na evropsko prvenstvo z mešanimi občutki (VIDEO)

Odbojka 31. Jul 202318:17 0 komentarjev
Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin Foto: CEV

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin bosta med 2. in 6. avgustom igrali na evropskem prvenstvu na Dunaju, kjer bosta nastopali kot šesti nosilki. Uvodoma se bosta pomerili s finsko navezo Sara Sinisalo in Anniina Parkkinen.

Slovenski najboljši odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin se bosta v boj za evropski prestol podali drugič. Premierno smo ju na EuroBeachVolley-ju lahko spremljali lani v Nemčiji, kjer sta osvojili 17. mesto. V lanski sezoni sta dekleti navdušili z rezultati in tudi tremi odličji na turnirjih svetovne serije BeachProTour, letos pa sta zaradi težav s poškodbami s tekmovanji začeli s precejšnjo zamudo.

“Glede na vse opravljeno delo v pripravljalnem obdobju in glede na letošnje rezultate so občutki mešani. Tjaša in Tajda sta namreč nanizali nekaj zelo dobrih predstav, ko sta premagovali tudi najboljše ekipe s svetovne lestvice, nekaj tekem pa sta odigrali precej slabše. Nihanja se torej še pojavljajo, forma se še lovi, a vse to je glede na pripravljalno obdobje, ki ni potekalo po načrtih, nekako razumljivo. A upanje nam vliva igra, s katero sta Tjaša in Tajda le nekaj dni nazaj premagovali tudi najboljše brazilske ekipe,” je pred odhodom na Dunaj dejal trener slovenske dvojice Martin Sattler.

Tjaša Kotnik Tajda Lovšin
Foto: Aleš Oblak

Tajda Lovšin je dodala: “Trajalo je nekaj časa, da sva se spet navadili na tekmovalni ritem, saj ni enako trenirati ali igrati tekem. Nekaj turnirjev je zdaj že za nama, žal ne veliko, ampak zagotovo je občutek dosti boljši, kot je bil na začetku in upam, da bo na evropskem prvenstvu le še boljše. Z dobrimi rezultati v lanski sezoni sva si nabrali veliko točk, zaradi česar sva tudi nosilki skupine na letošnjem prvenstvu. A to ne pomeni veliko, slabih ekip ni, vsako tekmo bo potrebno igrati na vso moč, a mislim, da je vsak premagljiv. Že na prvi tekmi proti Finkama upava na dobro igro in seveda na zmago ter s tem preboj iz skupine v izločilne boje. Upajmo, da celo s prvega mesta.”

Začetek proti finski dvojici

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki bosta nastop med evropsko elito začeli proti finski navezi Sara Sinisalo in Anniina Parkkinen, s katero sta se zadnjič srečali v lanski sezoni na turnirju svetovne serije na Maldivih in nekoliko nepričakovano izgubili. Obračun bo na sporedu 2. avgusta, ob 13. uri in bo za naši dekleti zelo pomemben.

“Ne bi želel napovedovati česarkoli na podlagi razvrstitve na lestvicah, saj se je pri Tjaši in Tajdi že večkrat pokazalo, da proti boljšim ekipam igrata zelo dobro, velikokrat pa nato izgubita proti, vsaj na papirju, slabšim ekipam. Ravno naša prva tekma proti Finkama, ki imata dosti slabše rezultate in sta dosti nižje uvrščeni na lestvici, prinaša še kako živ spomin na Maldive, zato kakršnegakoli podcenjevanja ne bo in ga tudi nima za kaj biti. Predvsem, ker še sami lovimo formo,” je povedal Sattler.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!