Antetokounmpu zmanjkuje časa, selektor za zdaj še čaka

Košarka 31. Jul 202317:59 0 komentarjev
Giannis Antetokounmpo
Foto: Profimedia

Grški selektor Dimitris Itoudis je v pogovoru za grško košarkarsko zvezo potrdil, da še vedno ne vedo, ali bodo lahko na svetovnem prvenstvu računali na pomoč Giannisa Antetokounmpa ali ne. Zagotovo pa prvi grški zvezdnik v sredo ne bo nastopil na Telemachovem spektaklu v Stožicah.

“To vprašanje je treba nasloviti na naše zdravnike in zdravnike Bucksov. Moje informacije so, da se Giannis trudi na vse pretege, da bi lahko pomagal reprezentanci. Kmalu bo sledil nov pregled, nato pa bomo sprejeli dokončno odločitev o tem, ali bo zraven ali ne,” je pojasnil grški selektor

Če ne bi šlo za enega najboljših košarkarjev na svetu, bi ga Itoudis že zdavnaj prečrtal, zdaj pa ga bodo čakali do zadnjega trenutka. “Govorimo o najboljšem igralcu na svetu, to je že večkrat dokazal, zato mislim, da je naše čakanje upravičeno. Hkrati pa kot trener in ljubitelj košarke razumem vprašanje, ali si lahko to čakanje res privoščimo. Kot sem rekel, za čakanje imamo dober razlog, a za zdaj je to edino, kar lahko. Kdaj bomo vedeli več, bo to pred tekmama s Slovenijo ali po, ne vemo,” je še dodal.

Prva tekma med Slovenijo in Grčijo bo v sredo ob 20.30 v razprodanih Stožicah, dva dni kasneje pa se bosta tekmeca pomerila še v Atenah. Obe tekmi si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Itoudis je pred tekmo s Slovenijo prečrtal četverico. Priprave zapuščajo Dimitris Flionis, Lefteris Mantzoukas, Nikos Hougaz in Vangelis Zougris. Na seznamu ostajata Giannisova brata Kostas in Thanasis Antetokounmpo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!