Tine Urnaut ima novega delodajalca

Odbojka 10. Jun 202123:46 > 23:49
Tine Urnaut v svojem slogu. Slovenci bodo šli iz tekmo v tekmo. Korak za korakom.

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut se je za sodelovanje dogovoril s poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel. Podpisal je dvoletno pogodbo.

“Glavni razlog, da sem se odločil za podpis pogodbe z Jastrzebskim Wegielom, so velike ambicije tega kluba, kar je tudi zame velika motivacija,” je povedal 32-letni Tine Urnaut.

Izkušeni Korošec bo še tretji slovenski igralec, ki bo zaigral v dresu tega poljskega velikana. V preteklosti sta za Jastrzebski igrala tudi njegova reprezentanta kolega Mitja Gasparini in center Alen Pajenk.

“Govoril sem z njima, oba sta pohvalila klub. Pravita, da je dobro organiziran in ambiciozen. Upam, da je pred nami uspešna sezona, tudi z navijači v dvoranah. Želim si, da bi skupaj preživeli veliko čudovitih trenutkov, ki si jih bomo za vedno zapomnili,” je še dodal.

Klubski intervju od podpisu pogodbe:

“Tine Urnaut je odbojkar z zelo bogatim življenjepisom, ki je v svoji karieri odigral veliko tekem na najvišjem nivoju. Izkušnje, ki jih je pridobil v klubskih in državnem dresu, so neprecenljive. Verjamem, da bo dragocena podpora za naše mlade igralce,” po slovenski pridobitvi navdušenja ni skrival niti predsednik ekipe Adam Gorol.

Urnaut je po propadlem projektu na Kitajskem konec sezone odigral pri Milanu, kjer je združil moči z Janom Kozamernikom. Po koncu sezone sta oba zapustila Italijo. Kozamernik se je na Poljskem pridružil Klemnu Čebulju in selektor Albertu Giulianiju pri Asseco Resovii, po desetih letih pa se je na Poljsko vrnil tudi slovenski reprezentančni kapetan. Urnaut je v sezoni 2010/11 igral za Zakso.

Njegovi dosedanji klubi:

Fužinar Ravne (Slo), ACH Volley Bled (Slo), Olympiakos Pireus (Grk), CoprAtlantide Piacenza (Ita), ZAKSA Kędzierzyn-Koźle (Pol), Energy Resources San Giustino (Ita), Tonno Callipo Vibo Valentia (Ita), Ar-Rajjan SC (Kat), Arkas Izmir (Tur), Top Volley Latina (Ita), Diatec Trentino (Ita), Azimut Leo Shoes Modena (Ita), Al Ahli S.C. (SAr), Fudan University Shanghai (Kit), Allianz Milano (Ita), Jastrzębski Węgiel (Pol)

Komentari

Vaš komentar